Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Az éremszerzés a cél Rióban Fotó: Facebook (Vancouver Men's Epee World Cup)

Az éremszerzés a cél Rióban Kiemelt

Miután magyar idő szerint hétfő hajnalban a vancouveri világkupa-győzelemmel kiharcolta a magyar férfi párbajtőrcsapat a riói részvételt, így egyértelműen az éremszerzés a céljuk a nyári ötkarikás játékokon.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter kvartett a hazaérkezést követően először az M4 Sport vendége volt.

"A föld fölött járok jelenleg. Jövő héten majd elkezdjük az útkeresést, most még azonban az ünneplésé a főszerep. Nekünk Somfával ez lesz az első olimpiánk, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk" - nyilatkozta Rédli András. Boczkó Gábor hangsúlyozta, nem gondolta volna, hogy aranyérem kell majd az olimpiai kvalifikációhoz.

"Arra azonban számítottunk, hogy legalább a legjobb négyben kell végeznünk, Egyiptomról sejtettük, hogy nem jut majd be a nyolcaddöntőbe, a dél-koreaiak korai kiesése azonban minket is meglepett" - mondta Boczkó. Hozzátette, nehéz volt a sorsolásuk, és nem szeretnek a franciák ellen vívni.

"Ezúttal szerencsére sikerült a csoda, és legyőztük őket. Győzelmi kényszerben voltunk folyamatosan, mindig jött egy újabb feltétel, mi azonban kitartottunk, így ott lehetünk majd Rióban" - fejtette ki.

Imre Géza elmondta, saját teljesítményével nem volt teljesen elégedett, mert néha nem vívott azon a szinten, ahogyan azt elvárta volna magától, ugyanakkor a többiek kihozták magukból a maximumot.

Boczkó Gábor külön kiemelte a szerkezeti váltást, ugyanis Rédli András lett a befejező ember, ami nyerő húzásnak bizonyult.

"2006-tól én voltam a befejező ember a csapatban. Ez egy óriási felelősség, de persze van jó és rossz oldala is" - mondta, s hozzátette, próbáltak változtatni a taktikán, úgy érezték, hogy újításra van szükségük. - "Andrásnak fekszenek a kontrák, így kézenfekvő volt, hogy ő legyen a befejező emberünk. Gézával ketten próbáltunk megnyugtató előnyt adni neki, ez nem annyira sikerült. Végül is teher alatt nő a pálma. Megoldotta a feladatot. Meglátjuk, hogy így maradunk-e, ellenféltől függően megvan, hogy hogyan állunk fel, egy biztos: Gézának nagyon kell dolgoznia az elején."

Boczkó leszögezte, a riói olimpián egyértelműen elvárás a csapattól a dobogós helyezés: "úgy megyünk ki, hogy érmet akarunk nyerni, megnézzük hogy milyen lesz a sorsolásunk, annak függvényében bármilyen színű lehet a medálunk."

"Ez az arany az ellenfeleinknek is egyfajta üzenet volt. Bebizonyítottuk, hogy erősek vagyunk" - hangsúlyozta Somfai Péter.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: szerda, 17 február 2016 21:04