Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Botrány: a kubai női vízilabda-válogatott nem indul a kvalifikációs tornán

A közép-amerikai együttes helyett a német női vízilabda-válogatott indul a március végi, hollandiai olimpiai kvalifikációs tornán, ahonnan még ki lehet jutni a nyári, riói ötkarikás játékokra.

A karibi ország sportági vezetése azután léptette vissza a nemzeti együttest, hogy a gárdát - az ötkarikás sportágakkal foglalkozó honlap, az insidethegames beszámolója szerint - öt játékos és egy edző otthagyta a mexikói edzőtáborozás közben. A Kubában ma is illegális cselekménynek - disszidálásnak - minősülő lépés nyomán mondta le Havanna a goudai tornán való részvételt.

"Ez szégyen, mert jó csapatunk volt" - idézte a honlap a kubai szövetség egyik illetékesének, Eduardo Medinának a reagálását, aki szerint valós esélye nem volt ugyan válogatottjuknak a riói kvóta kiharcolására, de a hollandiai tornán megmutathatták volna, mit tudnak. A csapat a tavalyi Pán-amerikai Játékokon negyedik lett, ezzel szerzett jogot a kvalifikációs tornán való indulásra.

A március 21. és 28. között zajló goudai eseményen a karibiak helyébe lépő németek az olaszokkal, a franciákkal, az új-zélandiakkal, az oroszokkal és a hollandokkal mérkőznek. A másik hatost az Egyesült Államok, Görögország, Kanada, a Dél-afrikai Köztársaság, Spanyolország és Japán alkotja.

A riói olimpia nyolccsapatos női pólós mezőnyének már tagja a házigazda brazilok mellett kontinentális bajnokként a kínai és az ausztrál gárda, valamint a januárban, Belgrádban Európa-bajnoki aranyat nyert magyar válogatott.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: kedd, 01 március 2016 18:52