Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Gyurta Dániel a NOB sportolói bizottságában Fotó: Facebook (Daniel Gyurta Official)

Gyurta Dániel a NOB sportolói bizottságában Kiemelt

Hatalmas sportdiplomáciai sikert könyvelhet el magának az olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel, akit beválasztottak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.

A londoni játékokon 200 méteres mellúszásban aranyérmes sportoló mellett Britta Heidemann német vívó, Szeug Min Rju dél-koreai asztaliteniszező, valamint Jelena Iszinbajeva orosz rúdugró került még be a testületbe.

A NOB honlapján olvasható közlemény szerint az olimpián részt vevő versenyzők által beválasztott tagok megbízatása nyolc évre szól, s Gyurtáékat a riói játékok vasárnapi záróünnepségén mutatják be hivatalosan.

A NOB tájékoztatása szerint több mint 11 ezer sportolónak volt lehetősége szavazni, közülük 5185-en tették ezt meg, s 1603-an voksoltak Heidemannra, 1544-en Rjura, 1469-en Gyurtára, 1365-en pedig Iszinbajevára. A tagságért 23-an versengtek.

"Nem számítottam erre, mert én a versenyzéssel foglalkoztam, ugyanakkor óriási megtiszteltetés, hogy beválasztottak a bizottságba" - nyilatkozott Gyurta a Magyar Olimpiai Bizottság Facebook-oldalán. - "Meglepő volt, hogy ilyen sokan szavaztak rám, és nagyon jó érzés, hogy a következő nyolc évben NOB-tag leszek, remélem, utána is ott tudok maradni."

A sportolók akkor válhattak jelöltekké a tagságra, ha a londoni vagy a riói olimpián versenyeztek.

A sportolói bizottság tagjai augusztus 1-jén Angela Ruggierót, az Egyesült Államok női jégkorong-válogatottjának olimpiai bajnok védőjét választották a testület elnökének, ő a riói játékok után veszi át a posztot Claudia Bokeltól.

Média

Óriási magyar sportdiplomáciai siker: Gyurta Dániel a NOB Sportolói Bizottságának tagja lett! 23 jelöltből ő kapta a 3. legtöbb szavazatot és így nyolc évre beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának tagjai közé. Gratulálunk! #TeamHun

Közzétette: Magyar Olimpiai Bizottság – 2016. augusztus 18.
Utoljára frissítve: csütörtök, 18 augusztus 2016 21:24