Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Pálos, Zborai és Csonka továbbjutott, Arlóy kiesett MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Pálos, Zborai és Csonka továbbjutott, Arlóy kiesett

Az S11-es kategóriában címvédő Pálos Péter második csoportmérkőzését is megnyerte, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a riói paralimpia asztalitenisz-tornáján. Az S8-as kategóriában Csonka András és Zborai Gyula továbblépett a kieséses szakaszba, Arlóy Zsófia viszont befejezte szereplését.

A 31 éves Pálos pénteken a francia Pascal Pereira Leal ellen lépett asztalhoz, és ugyan a második szettet elvesztette, végül négy játszmában övé lett a meccs, és ezzel együtt a csoportgyőzelem is. Pálos valószínűleg szombaton este játssza majd negyeddöntőjét, ennek pontos időpontja azonban még nem ismert, ahogy az sem, hogy ki lesz az ellenfele.

A S8-as kategóriában érdekelt Zborai Gyula is második csoportmérkőzését játszotta, és ki-ki meccsen bravúros, 3-1-es győzelmet aratott a kínai Szun Csu-zsen ellen. Ezzel ő is továbbjutott. Ott van a nyolcaddöntőben Csonka is, aki ugyan ezúttal nem lépett asztalhoz, de csoportja harmadik találkozója számára kedvező eredményt hozott.

A nők hasonló kategóriájában versenyző Arlóy Zsófia utolsó, harmadik csoportmeccsén 3-0-ra alulmaradt a francia Thu Kamkasomphou-val szemben, így nem jutott be a legjobb négy közé. Négyesében a harmadik, összesítésben pedig holtversenyben az ötödik helyen zárt, és befejezte szereplését Rióban.

Az asztaliteniszezők hármas, illetve négyes csoportjaiból az első két-két helyezett jut-jutott tovább a kieséses szakaszba.