Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Szilágyi Áron is elismerte sporttársa teljesítményét Fotó: Facebook (Szilágyi Áron)

Szilágyi Áron is elismerte sporttársa teljesítményét

A kétszeres olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áron is elismerését fejezte ki Osváth Richárdnak, aki ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók kard egyéni versenyében a riói paralimpia hétfői versenynapján.

"A magyar kard még mindig fényesen ragyog Rióban! Bravó, Richie, fantasztikus teljesítmény! Szívből gratulálok!" - írta Facebook-oldalán Szilágyi, aki augusztus 10-én védte meg Londonban szerzett olimpiai bajnoki címét.

Osváth, a Törekvés SE 31 éves vívója hétfőn egész nap remekül teljesített, majd a döntőben 15-8-ra kikapott az ukrán Andrij Demcsuktól. Ezzel övé lett a magyar küldöttség ötödik riói érme, egyben a harmadik ezüst.

A szatmárnémeti születésű, volt román válogatott vívó egy 2008-as baleset óta nem tudja behajlítani a jobb lábát. A parakarrierje már Magyarországon indult: paralimpiai bronz- (2012, London, tőr), világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes lett. Most pedig már paralimpiai ezüstérmes is az A sérültségi kategóriában.

Média

A magyar kard még mindig fényesen ragyog Rióban: a paralimpián Richárd Osváth ezüstérmes lett! Bravó, Richie, fantasztikus teljesítmény! Szívből gratulálok!

Közzétette: Szilágyi Áron – 2016. szeptember 12.