Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Ismét tényező a nemzetközi porondon a magyar röplabdasport" Fotó: M4SPORT.hu

"Ismét tényező a nemzetközi porondon a magyar röplabdasport" Kiemelt

A hazai szövetség (MRSZ) elnökségi tagja, Dömötör László úgy véli, hogy a magyar röplabdasport ismét tényező a nemzetközi porondon.

"A magyar röplabdasport nagy léptékben haladt előre az elmúlt években" - mondta az M1 aktuális csatornán hétfőn este Dömötör László. Kiemelte a női válogatott teljesítményét, így az elmúlt évek két Európa-bajnoki szereplését, illetve a World Grand Prix-sorozat harmadik osztályának megnyerését. "Az elmúlt évek munkája mind klubszinten, mind szövetségi szinten beérett."

A sportvezető leszögezte: az, hogy a röplabda bekerült a látvány-csapatsportágak társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatási rendszerébe (tao), nagy lehetőség és munka is egyben.

"Ezt a lehetőséget ki kell használnunk, élnünk kell vele. Jó úton haladunk, hogy újra erős legyen a sportág" - fogalmazott Dömötör László.

Kitért arra, hogy 2018 első hétvégéjén Érden húsz csapat több mint 200 játékosa fog 2018 percen át röplabdázni. Az amatőr versenyre néhány napig még lehet nevezni. A győztes csapat a szenior vegyesválogatott ellen léphet pályára az esemény zárásaként.