Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"A nem olimpiai sportágak érdekképviseletének továbberősítése érdekében hívtuk életre az NVESZ-t" Fotó: MTI

"A nem olimpiai sportágak érdekképviseletének továbberősítése érdekében hívtuk életre az NVESZ-t"

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) legfontosabb feladatai közé tartozik majd a közeljövőben az átmeneti időszak minél rugalmasabb lekoordinálása, illetve a Világjátékokkal kapcsolatos teendők folyamatos végzése.

Erről dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke beszélt a szervezet megalakulása után. Az önálló köztestület szerdán alakult meg Budapesten a nem olimpiai sportágak tagozatából, amely kedden vált ki a Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB). Az NVESZ megalakulására a sporttörvény novemberi változása miatt volt szükség, amely előírta, hogy a nem olimpiai sportágak érdekképviselete, illetve versenysportjának irányítása 2017 januárjától a MOB-tól az önálló köztestülethez kerül át – összegzett tudósításában az MTI.

„A nem olimpiai sportágak érdekképviseletének továbberősítése érdekében hívtuk életre ezt a köztestületet, amely a nem olimpiai sportágak szervezett versenysportjában működő köztestületként országos közfeladatokat lát majd el. Az új szervezet létrehozásával az eddigieknél nagyobb hangsúly helyeződik a nem olimpiai sportágak érdekképviseleti, sportszakmai és sportigazgatási feladatainak ellátására” – mondta Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

„A legfontosabb, hogy a szervezetet a Fővárosi Törvényszék minél hamarabb bejegyezze, és az, hogy a Magyar Olimpiai Bizottsággal az átadás-átvételt lebonyolítsuk” – nyilatkozta Mészáros János.

„Fontos teendőink közé tartozik továbbá az is, hogy a 2017-es Világjátékokkal kapcsolatos feladatokat elvégezze az NVESZ. A nem olimpiai sportágaknak ez az olimpia, így számunkra kiemelt év lesz 2017” – nyilatkozta az elnök.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg, 2017-ben a lengyelországi Wrocław lesz a házigazda.