Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Hét budapesti sportpálya újult vagy épült meg a BUG és a Járókelő közös akciójában Kiemelt

A vírus számos edzőteremre tett lakatot és űzte ki a sportolni vágyókat a szabadba, ezért Budapest két jeles szervezete, a BUG (Budapest Urban Games) és a Járókelő közös pályázatot hirdetett, amelyre a budapesti lakosok, közösségek jelentkezhettek. A pályázók és a projektgazdák összesen hét budapesti sportpályát újítottak fel, vagy építettek meg a lakókkal közösen. Óbuda önkormányzatával együttműködve például új kosárpálya épült, a ligetben pedig lábtenisz és küzdősport pályák újultak meg.

A BUG és a Járókelő a lakosság sportjellegű fejlesztési ötleteit gyűjtötte össze a nyáron, majd a nyertes pályázatokat szeptemberben valósította meg. A pályázat célja a városi sportpályák és grundok kisebb hibáinak javítása és fejlesztéseinek megvalósítása. A pályázaton részt vehetett minden budapesti lakos, közösség és civil szervezet, akik rendszeresen használják a várost sportolásra és szeretnék, ha kedvenc grundjuk fejlődne. Összesen közel 20 pályázat érkezett, melyből idén 7 sportpálya felújítására, építésére volt keret. „A pályázat ötlete tavaly született, amikor a Járókelő megkeresett minket egy bejelentéssel, hogy a városligeti strandröplabda pálya évek óta háló nélkül, kihasználatlanul áll. Rögtön beleálltunk a kezdeményezésbe, és a vásárolt hálót, illetve a labdákat a szomszédos Pántlika presszóban helyeztük el megőrzésre, ahonnan bárki, bármikor kölcsönvehette és mindmáig kölcsönveheti a felszerelést” - mondta Mezős Balázs, a BUG alapítója.

A BUG nem először kampányol a városi sport fejlesztéséért. Az elmúlt években megújította a Klauzál téri sportpályákat, pingpong asztalokat, a Bikás parkban lelátót épített.