Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Beszélgetés Molnár Péter Men’s Physique-versenyzővel

Molnár Péter számára a Men’s Physique kategória testesíti meg az ideális fizikumot. Irigylésre méltó formáját kizárólag a tudatos táplálkozásnak, a rendszeres edzéseknek és a gondosan megválasztott táplálékkiegészítőknek köszönheti.

Mióta sportolsz?
Sok sportot kipróbáltam, de egyiket sem versenyszerűen. A fitnesszel a középiskolai évek elején kezdtem el foglalkozni, és azonnal ott ragadtam. Kamaszként nagyon vékony voltam, és a 190 cm-es magasságom miatt optikailag még vékonyabbnak tűntem, ezért kezdtem el a súlyzós edzéseket. Nagyon hamar jöttek az eredmények, és ez hihetetlenül lelkesített. Az elején ugyanis nagyon könnyen fejlődik az ember, még akkor is, ha esetleg rosszul csinálja a gyakorlatokat. A sportágon belül a Men’s Physique kategóriát választottam. Ez a kategória testesíti meg számomra az ideális fizikumot. Nem szükséges hozzá nagy izomtömeg, és a testalkatom is ennek felel meg a legjobban, klasszikus testépítőnek túl magas vagyok. A fitnesz nemcsak abban segít, hogy legyőzzem önmagam, és levezessem a fölös energiáimat, hanem az általam képviselt naturál életformát is népszerűsítem vele.

Mit jelent naturálnak lenni?
Nagyon büszke vagyok arra, hogy a formámat a tudatos táplálkozásnak, a rendszeres edzéseknek és a jól megválasztott táplálékkiegészítőknek köszönhetem. A saját példámon keresztül szeretném megmutatni, hogy igenis úgyis lehet szép eredményeket elérni, hogy nem tesszük tönkre a szervezetünket. Természetesen sok munka, lemondás és alázat kell hozzá, de megvalósítható. Én úgy gondolom, a testünk a templomunk, és semmilyen cél nem lehet olyan fontos, hogy annak az egészségünk lássa kárát.

Civilben mivel foglalkozol?
A BioTechUSA táplálékkiegészítőket forgalmazó cégnél vagyok sportmenedzser. Óriási mázlistának érzem magam, hogy itt dolgozhatok, hiszen így a hobbim egyben a munkám is. Kommunikációs és közgazdászdiplomám van, a BioTechUSA az első igazi munkahelyem. Sportmenedzserként én felelek minden szponzorációs témáért házon belül. Tartom a kapcsolatot a szponzorált sportolókkal, minden velük kapcsolatos kommunikációs aktivitás hozzám tartozik. Együtt dolgozhatok többek között a Mr. Universe címet birtokló, legendás Kiss Jenővel. Jenő sportolóként és emberként is nagy példaképem, korábban csak a poszterekről csodáltam rajongóként.

Mik az aktuális célok?
Tavaly belekóstoltam a versenyzésbe, a legjobb eredményem eddig egy negyedik helyezés. A versenyzésnél abszolút az a célom, hogy megmutassam, naturálként is színpadra lehet állni. Jelenleg azonban nem a versenyzésen van a fő fókusz, fotózásokra és expókra készülök. Ezek ugyanolyan felkészülést kívánnak, mint a versenyek. Április elején a BioTechUSA-nak saját standja volt Kölnben, a legnagyobb fitneszkiállításnak számító FIBO-n. Erre nemcsak testileg kellett formába hoznom magamat, de a hangomat és a mondókámat is „edzettem”, ugyanis a mi standunknál én voltam a speaker. Ebben a szerepben első alkalommal Madridban, az Arnold Classicon volt alkalmam kipróbálni magam tavaly szeptemberben, és olyan jól sikerült, hogy hosszú távon is megnyertem ezt a feladatot.

Hogy néz ki az edzésterved?
Általában heti négy-öt alkalommal edzem. Nincs konkrét, kőbe vésett edzéstervem, főként súlyzós edzéseket végzek, és minimális kardiót. A fő célom továbbra is az izomépítés, izommegtartás. A versenytapasztalatok alapján azt a konzekvenciát vontam le, hogy váll és hát tekintetében még fejlődnöm kell, így ezeket az általam lemaradtnak ítélt testrészeket hetente kétszer is edzem, és minden alkalommal hasazok. Mindennap 5.30-kor kelek, hatkor már a teremben vagyok, ahol egy kb. egyórás, nagyon intenzív edzést folytatok. Felkészülési időszakban ez a heti edzésszám felmegy hatra.

Hogyan és mikor találkoztál a BioTechUSA termékeivel?
Amióta 14–15 évesen elkezdtem edzeni, azóta ismerem és fogyasztom a cég termékeit. Igazi rajongója vagyok a prémium minőségű táplálékkiegészítőknek. Azóta persze ez az ipar és maga a márka is hatalmas fejlődésen ment keresztül.

Mióta és milyen rendszerességgel fogyasztod a NitroPureWheyt, aminek a májusi reklámarca vagy?
A NitroPureWhey prémium minőségű, 100%-os tejsavófehérje-keverék. A terméket napi rendszerességgel és diéta alatt is fogyasztom, reggel zabpehellyel és közvetlenül az edzések után. Gyorsan felszívódik, és kiváló aminosav-visszatöltésre. A kókuszos csokoládé a kedvenc ízem! Az elsődleges célok nálam az izommegtartás, illetve az izomépítés. Itt már nem tömegnövelést, inkább az arányok csiszolását kell érteni, a Men’s Physique kategória főként az arányokról szól.

Használsz más BioTechUSA-termékeket is?
Igen, rendszeresen szedem a Daily Pack vitaminkészítményt, ami csomagonként 7-féle hatóanyag-komplexet tartalmaz, az ArthroGuardot, hogy védjem az ízületeimet. Fehérjét izommegtartásra, izomépítésre és BCAA aminosav-készítményt, az aminosavak ugyanis a fehérjék építőkövei.

Az étkezés tekintetében milyen irányelveket követsz?
Körülbelül ugyanazt eszem a diéta időszakában, mint életvitelszerűen, ezáltal a nagy hullámvölgyek elkerülhetők. Az étkezésemben nincsenek kifejezett spártai időszakok, így kisebb a veszélye annak is, hogy izomtömeget veszítsek. A szénhidrátot igyekszem viszonylag magasan tartani, de azt kizárólag minőségi forrásokból viszem be a szervezetembe, zabpelyhet, jázmin- és barnarizst, kuszkuszt, bulgurt, édesburgonyát fogyasztok. A húsok közül általában csirkét vagy halat eszem, de a non plus ultra számomra a marhasteak. A tejtermékek közül a túró és a cottage cheese a kedvencem. A gyümölcsöket kivétel nélkül szeretem, a zöldségek nem a kedvenceim, de a rostok fontos szerepet játszanak a diétában, ezért igyekszem minél többet fogyasztani belőlük.

Mit csinálsz a szabadidődben?
Ha igazán ki szeretnék kapcsolódni, akkor zenét hallgatok. Ha pedig zenét hallgatok, akkor semmi másra nem figyelek. Kizárólag a minőségi zenét szeretem, azt pedig minőségi eszközökön hallgatom, be is szereztem egy megfelelő fejhallgatót. Sokat járok koncertekre is, az nagyon inspirál. 2013 nyarán pedig egy hatalmas, életre szóló kaland részese lehettem. Dwayne Johnson főszereplésével Magyarországon forgatták a Herkules című filmet, ebben szerepeltem statisztaként. Voltam barbár harcos és athéni nemes is. Ez egy kőkemény időszak volt, napi 16 órákat dolgoztunk a fóti Origo Filmstúdióban és a Páty határában felépített harctér díszletei között, általában rekkenő hőségben. Mindennap hajnalban keltünk, 2–3 órát sminkeltek bennünket, hiszen szerepem szerint tetőtől talpig tele voltam tetoválásokkal. A forgatás alatt egy teremben edzettem a Sziklával. Nagyon kedves, szimpatikus ember, mentes mindenféle allűröktől, mind sportolóként, mind emberként igazán inspiráló!

Utoljára frissítve: szombat, 31 október 2015 19:49