Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Hedonista fogyókúra: íme három jól bevált recept hozzá! Fotó: Siményi Gergely

Hedonista fogyókúra: íme három jól bevált recept hozzá! Kiemelt

Van egy fotómontázs, amelyen két rólam készült kép látható (ide kattintva meg is tudod nézni). A két fénykép között három hónap telt el, ugyanannyi sporttal előtte-utána – viszont másképp étkeztem. Ennek köszönhetően meggyógyultam az inzulinrezisztenciából, leadtam 20–25 kilót – koplalás nélkül, tartósan, finomakat főzve. A cukor iránti sóvárgás leküzdése azóta a missziómmá, szívügyemmé vált. Olyannyira, hogy az elmúlt években nyolc szakácskönyvet írtam, több mint ezer saját receptet fejlesztettem ki, több ezer embernek segítettem már lefogyni eredményesen és tartósan a postareni© Fogyókúra módszeremmel. Házhozszállító cégek és éttermek mentes menüválasztékát dolgoztam ki, konyhai személyzeteket tanítottam be.

Cukor-, glutén- és tejmentes receptek fejlesztője, a Csak a Mentes szakmai partnere, az M-Mentes Díj zsűritagja, fogyókúrás- és életmódblogger, író vagyok. Minden tőlem telhető segítséget megadok a hozzám fordulóknak, hogy nekik már könnyebb legyen a dolguk.

Nézzünk a három legnépszerűbb és leggyorsabban elkészíthető postareni© Fogyókúrás receptemet! Próbáld ki te is!

Gyömbéresszencia
Elsősorban azért fejlesztettem ki ezt az italt, mert intenzíven képes csökkenteni a szénhidrát és a cukor iránti sóvárgást. Ezenkívül az egyes összetevőinek gyulladásgátló, emésztésjavító, gyomorerősítő, puffadásgátló, émelygéscsillapító, antioxidáns, immunerősítő, vírusirtó, antibakteriális, vérképző hatásuk van.

Hozzávalók fél literhez:
fél liter víz
12 dkg gyömbér meghámozva, lereszelve*
4 g szárított borsmentateafű (szálas, nem zacskós)
fél citrom frissen facsart leve
● A vizet forrald fel, forrázd le vele a gyömbért és a borsmentát.
● Lefedve hagyd állni 30 percig. Ezután szűrd le, töltsd üvegbe, add hozzá a citromlevet, és kihűlés után lezárva tedd a hűtőbe.
*Nem kell reszelned a gyömbért, ha van aprítógéped, botmixered vagy turmixgéped. Ez utóbbi esetekben vágd kisebb darabokra a megtisztított gyömbért, a felforralt víz egy kis részével öntsd fel, és aprítógépben vagy turmixgépben járasd egy kicsit. Ezután öntsd össze a többi hozzávalóval és a forró vízzel, és hagyd állni a megadott ideig.

Mákos-kókuszos kocka
Ez az egyik legnépszerűbb süteményem, mert könnyen beszerezhető hozzá minden, nem kerül többe, mint más péksütemények vagy kenyerek, és tartalmas, finom és egészséges reggeli egyben! A máknak nagyon jó tulajdonsága – a magas rosttartalmának is köszönhetően – a méregtelenítés, jól kipucolja a szervezetből a salakanyagokat, és helyreállítja az emésztést. A bőséges vízivást ne feledd mellé!

Hozzávalók körülbelül 40 dkg kész süteményhez:
10 dkg őrölt mák
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
2–3 ek. eritrit (vagy ízlésed szerinti édesítő)
3 ek. kókuszzsír folyékonyra olvasztva
1 alma héjastul lereszelve
1 ek. őrölt fahéj
5 dkg durvára aprított dió
10 dkg szezonális gyümölcs
• Verd fel habosra a tojásokat, és add hozzá a többi hozzávalót.
• Töltsd a tésztát sütőformába (ez lehet szilikonos vagy sütőpapírral kibélelt fém- vagy üvegforma is).
• 170 fokra felmelegített, légkeveréses sütőben körülbelül 40–45 perc alatt készül el.
Tipp: Két evőkanál segítségével kekszeket is formázhatsz a tésztából, ebben az esetben körülbelül 30 perc sütési idő elég neki.

Extra halas mártogató
Kiváló reggeli, vacsora, de akár kisétkezésre is bevetheted. Nagy előnye, hogy laktat, állati omega-3 zsírsavval tölti fel a szervezeted, jól tárolhatók az alapanyagok, és nem utolsósorban gyorsan elkészíthető, illetve nagyon finom.

Hozzávalók két adaghoz:
2 konzervdoboznyi makréla az olajból kiszedve
2 kis doboz (56 g) tonhal natúr lében eltéve, lecsöpögtetve
0,5 dl natúr paradicsomlé
1–2 ek. extra szűz olívaolaj
10 szem kapribogyó
frissen őrölt bors ízlés szerint
1 ek. frissen facsart citromlé
• Az összes hozzávalót tedd turmixgépbe, és krémesítsd. Ízlés szerint adhatsz hozzá pár csepp citromlevet is.
• Ha van rá időd, hűtsd be a kész krémet legalább 10 percre.
Tipp: Ha hozzám hasonlóan alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes táplálkozást folytatsz, akkor nyers zöldséghasábokkal (például sárgarépa, retek) vagy akár egy félbevágott, kimagozott paprikába töltve is fogyaszthatod.

Ha valamelyik alapanyagot egészségügyi okokból nem fogyaszthatod, írj nekem, és segítek a helyettesítésében: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szerző: Posta Reni fogyókúrás tanácsadó, a paleohedonista szakácskönyvek szerzője, a Csak a Mentes állandó szakmai partnere.