Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A Tisza megóvásért kampányolnak Szalayék Fotó: Opel Dakar Team

A Tisza megóvásért kampányolnak Szalayék Kiemelt

Szalay Balázs és az Opel Dakar Team csapatfőnöke, Németh Ottó is egy zöld ügy mellé álltak.

Idén is elérkezett a hősök ideje: a Playboy másodszor rendezi meg jótékonysági eseményét, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy ma már nem feltétlenül a hedonista életvitel jellemez a legjobban egy sikeres férfit, hanem az is, hogy felelősséget vállal-e szűkebb-tágabb környezetéért. Hogy foglalkoztatja, merre tart a világ, és hajlandó azt úgy alakítani, hogy jobb helyen élhessünk. Az igazi férfi ezáltal tud valóban naggyá válni.

A Playboy Hero az idén is öt jó ügyet karolt fel, amelyeket egy-egy közismert páros képvisel. Idén az Opel Dakar Team pilótája és hosszú éveken át tevékenykedő csapatfőnöke is a díjazottak között szerepel.

Németh Ottó, a Henkel Beauty Care üzletág-igazgatója és Szalay Balázs autóversenyző a PET Kupa, egy civil kezdeményezés mellett kampányol, melynek célja felhívni a figyelmet a Tisza fokozódó szennyezésére és eközben minél több hulladékot és szemétszigetet kiszedni a folyóból úgy, hogy annak nagy része újrafelhasználásra, illetve hasznosításra kerüljön.

„Noha a tereprali manapság inkább a sivataghoz köt, a víz mindig a lételemem volt és az is marad – nyilatkozta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs. – Mindig is fontos volt számomra, hogy felhívjam a figyelmet olyan ügyekre, amelyek az életben fontosak, de nem az üzletről szólnak, nincs bennük pénzt. Az egészséges életmódra, a környezetvédelemre, azokra, akik segítségre szorulnak, de magukon nem tudnak segíteni. Talán kevesen tudják, de kajakosként kezdtem a sportolói pályafutásomat, és a víz továbbra is nagyon sokat jelent nekem. A Tisza pedig különösen, hiszen annak idején sokat túráztunk a folyón Tokaj környékén, másrészt Szolnokon és Szegeden sok időt töltöttünk edzőtáborokban. Jó lenne, ha a Tisza újra legalább olyan tiszta lenne, mint akkor volt, vagy ha lehet, még tisztább.”

„ A víz nekem sokkal többet jelent, mint egy átlagembernek, kötődésem rendkívüli. Bajai srácként szinte vízben születtem, 20 évig mellette, illetve nyaranta enyhe túlzással, de benne éltem. Édesapámként tisztelt nevelőapám a nagy sós vizeket járó tengerészkapitány, kedvenc ételem pedig a halászlé. Óvjuk és vigyázzunk vizeinkre hiszen életünk forrása. Hazánk két nagy folyója számomra egyaránt kedves, a Tisza védelmére elindított kezdeményezés példaértékű, büszkén és örömmel állok mellé!” – nyilatkozta Németh Ottó.

A díjátadó gálát december 3-án rendezik meg Budapesten.