Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A Formula E-ben is sikereket aratna a Mercedes. A Formula E-ben is sikereket aratna a Mercedes. Fotó: MERCEDES AMG PETRONAS

Hivatalos: a Formula E-ben is indít csapatot a Mercedes Kiemelt

A Forma-1-es világbajnokság csapatversenyében címvédő istálló, a Mercedes a minap bejelentette: csatlakozni fog gyártóként a Formula E sorozathoz a 2018/2019-es szezonban.

A német istálló 2010-ben tért vissza a királykategóriába, és 2014, vagyis a V6-os éra óta dominálnak a versenyzőik a pályán és idén szinte biztos, hogy sorozatban harmadjára is elhódítják a konstruktőri világbajnoki címet.

A Formula E-ben jelenleg tíz csapatra van limitálva a résztvevők száma és csak akkor csatlakozhat újabb csapat a versenysorozathoz, ha azt a mezőnyben mindenki jóváhagyja - 2018-ban azonban megnyílik két hely a konstruktőröknél, s az egyikre gyorsan le is csapott a Mercedes. "Az elmúlt években nagy érdeklődéssel követtük a Formula E fejlődését" - nyilatkozta a német istálló motorsport-igazgatója, Toto Wolff. "Jelen pillanatban is keressük az összes rendelkezésre álló lehetőséget ami a motorsport jövőjét illeti, és örömmel jelentjük be, hogy a széria ötödik szezonjában mi is csatlakozni fogunk a Formula E mezőnyébe.

Hisszük, hogy az elektromosság a jövőben főszerepet fog játszani az autóiparban."

A sorozat vezérigazgatója, Alejandro Agag is örömmel üdvözölte a Mercedest, mint a Formula E 2018/2019-es szezonjának egyik egyik új szereplőjét. "A Formula E egy olyan platform szeretne lenni a gyártók számára, ahol tesztelhetik és fejleszthetik azokat a technológiákat, amiket a későbbi utcai autóikban is szeretnének használni. E cél eléréséhez hozzásegít minket az, hogy egy olyan nagy márkát köszönhetünk majd a rajtrácsunkon, mint a Mercedes.

A széria egy izgalmas keveréke az olyan gyártóknak, mint a Renault, a Citroën-DS, Audi, Mahindra vagy a Jaguar, de olyan futurisztikus márkák is szerepelnek, mint a Faraday Future vagy a NextEV. A Mercedes egy kiváló kiegészítése lehet ennek a felhozatalnak" - zárta gondolatait Agag.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna