Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Rallye ünnep a Hungaroringen! Szilveszter Rally 2015 Kiemelt

 

A felújítás kezdete óta az idei Szilveszter Rallye lesz az első verseny a Hungaroringen. Hivatalosan még csak nemrég van lehetőség az idei, 17. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-ra nevezni, már most úgy tűnik, újabb részvételi rekord születik a december 27-29 között megrendezendő évbúcsúztató versenyen. Alig 48 óra alatt több mint 200 hely már foglalt a nevezési listán, és a viadal történetében először Angliából is van érdeklődés az évzárón való részvétel után. A Szilveszter Rallye szervezői elárulták, a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is élő televíziós és rádiós közvetítés lesz a versenyről az interneten. Valamint ismét láthat WRC autót is a mezőnyben a közönség.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 17. verseny lesz a viadal történetében.


„Hatalmas érdeklődés mutatkozik meg a verseny iránt, és örömmel mondhatom, hogy egy rekordot máris megdöntöttünk, hiszen egy óra alatt elkelt az összes boksz, míg alig 48 óra alatt több mint kétszázan adták le a nevezésüket. Lassan ismét arra kényszerülünk, hogy a biztonságos rendezés érdekében húzzunk egy határvonalat az indulók létszámát illetően. Külön öröm a számunkra, hogy a felújítás kezdete óta a Szilveszter Rallye-val költözik vissza az autóversenyzés a Hungaroringre, igaz, az újonnan aszfaltozott részekre még a gyalogosok sem mehetnek rá” – árulta el Füredi András, a verseny főszervezője.


Hat ország versenyzői már ott lesznek a rajtnál – csehek, szlovákok, németek, osztrákok, lengyelek és a magyarok – míg Angliából is van érdeklődés az indulási lehetőségekről, ráadásul az R5-ös autók mellett biztosan lesz WRC autó is a mezőnyben. Akárcsak tavaly, idén is élőben nyomon követhető lesz a viadal az interneten rádiós és televíziós közvetítés formájában.

„Bízunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, mert akkor akár nézőcsúcs is születhet az idén. Mindenki ingyen tekintheti meg a versenyt, ráadásul ismét megnyitjuk a Gold tribünt a kilátogatók előtt. Az idei szezonban oly népszerű és eredményes R5-ös autókból majdnem minden típus rajthoz áll majd, ráadásul a nézők a technikailag csúcsragadozónak számító WRC-t is láthatják majd a mezőnyben, amelyben az elmúlt évek címvédői, számtalan magyar bajnok, illetve Európa-bajnok található az előzetes nevezések alapján” – tette hozzá a másik főszervező, Garamvölgyi Zoltán.


A december 27-i, vasárnap rendezendő teszt a nézők számára is nyilvános, míg hétfőn egy körgyorsra valamint a rajtceremóniára kerül majd sor, kedden pedig hat gyorsasági vár majd a versenyzőkre. A 2015-ös Szilveszter Rallye össztávja 58 kilométer lesz.