Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Szimulátorosok, figyelem! Fotó: f1esports.com

Szimulátorosok, figyelem! Kiemelt

Most már hivatalos: a Formula 1 menedzsmentje összefogott az eSports-al, és saját, online bajnokságot indítanak.

Már szeptemberben elrajtol - a gamerek és a szimulátorosok legnagyobb örömére - a bajnokság, amiben a világ legjobb online versenyzői mérhetik össze a tudásukat, s a szezon végén derül majd ki, hogy ki lesz az online Forma-1 világbajnoka. A játék amúgy hivatalosan a Formula 1 eSports Series World Champion nevet kapta.

A Forma-1 szakmai stábja a Codemastersszel dolgozik együtt, amely egyébként már az utolsó simításokat végzi a játékon, s várhatóan augusztus 25-én rántják majd le róla a leplet.

"Ez a kezdeményezés egy remek jelentőséget is jelent az üzletünknek, hiszen már stratégiailag is össze vagyunk kapcsolva a szurkolókkal" - nyilatkozta Sean Bratches, a Formula 1 kereskedelmi és marketingügyekért felelős vezetője, aki hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek a projekt sikerességéért és azért, hogy a rajongók elégedettek legyenek a játékkal.

A 2017-es Forma-1-es játék elérhető lesz majd PlayStation 4-en, Xbox One-on és a Windowson egyaránt. A résztvevők majd három rostán mennek át: az első forduló egy időmérő edzés lesz, s a top 40 októberben utazhat majd ki az elődöntőre, Londonba. Az utolsó forduló és az eredményhirdetés nem máshol, mint a legendás Yas Marinán fog zajlani, az F1-es zárófutammal egy időben. A végső győztes pedig szerepelni fog a játék 2018-as kiadásában, mindemellett jövőre már biztosítja a helyét a bajnokság elődöntőjében.

A bajnokságra a regisztráció hamarosan elérhető lesz.

Utoljára frissítve: hétfő, 21 augusztus 2017 16:15
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna