Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Újra Lausitzban a Red Bull Air Race mezőnye Kiemelt

Több év kihagyás után ismét visszatér a Red Bull Air Race mezőnye a németországi Lausitzba. A világbajnoki pontversenyben egyelőre Matthias Dolderer dominál, azonban hiba lenne lebecsülni az ellenfeleket.

Végre elérkezett, amire hat éve várnak a technikai sport szerelmesei Németországban: a világ első számú gyorsasági repülősportja 2010-ben vendégeskedett utoljára a kisváros versenypályáján, de hat esztendőnyi kihagyás után az EuroSpeedway-en ismét felbőgnek a rotorok.

Az, hogy ezen a futamon a ranglistát vezető német Matthias Dolderer hazai pályán versenyezhet, csak fokozza az izgalmakat. A másik tizenhárom Master Class pilótának elszántan kell küzdenie Dolderer ellen, aki három versennyel a szezon vége előtt több mint 18 pontos előnyre tett szert a többiekkel szemben. De a német nem engedheti meg magának, hogy hátradőljön, hiszen a legnagyobb vetélytársa nem más, mint a 2008-as világbajnok, az osztrák Hannes Arch. A 2010-es lausitzi futamot ő nyerte meg, míg Dolderer – aki akkor még csupán két éve versenyzett a mezőnyben –, a hetedik helyen végzett. Az összetettben, közvetlen Arch után Matt Hall áll a harmadik helyen; az ausztrál a budapesti dobogós helyezésével és az ascoti győzelmével vetette meg a lábát a tabella felsőházában.

A mostani futamon még egy német pilóta száll versenybe: a Challenger Class-ban rajthoz álló Florian Bergér, aki életében először repülhet majd az EuroSpeedway pálya pilonjai között. Bergér idén mindenhol dobogós helyezést ért el, karrierje első győzelmét pedig még áprilisban, Spielbergben aratta.

Utoljára frissítve: péntek, 02 szeptember 2016 11:52