Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A Hősök tere volt az első "állomás" Fotó: Opel Dakar Team

A Hősök tere volt az első "állomás"

A Hősök teréről kelet felé vették az irányt Szalayék.

Tízezer kilométer. Ennyi vár a versenyzőkre a július 8-án Moszkvából rajtoló Silk Way-ralin. Az Opel Dakar Team hétfőn délután indult el, s az ünnepélyes búcsúztatót ezúttal is a Hősök terén tartották – ez immár hagyomány –, ahol először láthatták az érdeklődők Szalay Balázs és Bunkoczi László Opel Mokkájának „új ruháját”.

Kék és sárga – az autósportban nem szokatlan színösszeállítás, és a Mokkának is elképesztően „jól áll”. Szalay szerint új fejezet kezdődik ezzel. A Silk Way-rali egyébként is mérföldkőnek számít, hiszen a csapat sohasem járt még a Góbi sivatagban, most azonban kénytelen lesz megküzdeni vele.

„Gyerekkorom óta vonz a Góbi, örülök, hogy újabb ismeretlen területet fedezhetünk fel. Azt mondják, az ottani dűnék nagyon hasonlítanak azokra, amelyekkel a Szaharában találkozunk, kíváncsi vagyok, hogy tényleg így van-e. Nem lesz könnyű megméretés, de a maratoni viadalok közül egyik sem az, és éppen ez a szép bennük” – mondta Szalay, aki 2012-ben pályafutása egyik legnagyobb nemzetközi sikerét ezen a versenyen érte el – nagy hajrával a második helyen végzett.

Utoljára frissítve: kedd, 05 július 2016 08:56