Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Dakar-előkészület: a tervek szerint Kiemelt

Az előre meghatározott ütemtervnek megfelelően zajlanak a 2021-es Dakar rali előkészületei – erről biztosította a versenyzőket David Castera versenyigazgató.

A szaúdi kormány és a szervező ASO minden megtesz annak érdekében, hogy a világ leghosszabb és legnehezebb terepraliversenyét megtartsák, ennek érdekében szoros és folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a szaúdi sportminisztériummal, valamint a franciaországi diplomáciai képviseletekkel.

Természetesen kidolgoztak egy tervet a járványügyi helyzetre vonatkozóan is – ez manapság központi kérdés –, ennek kapcsán is jól jön majd a Tour de France-on szerzett tapasztalat (a francia körversenyt is az ASO szervezi). Ezen túlmenően a szervezők afelől is biztosította a versenyzőket, hogy vis major esetén (mint amilyen a verseny 2008-as, terrorfenyegetettség miatti lemondás volt) a versenyzők visszakapják a nevezési díjat.

Az útvonalról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az egész verseny Szaúd-Arábiában zajlik majd, ám arról már most beszámoltak a szervezők, hogy december első két napján lehetőség lesz egy előzetes adminisztratív és technikai átvételre Circuit du Castellet versenypályán a behajózás előtt, amit aztán majd Jeddah-ban véglegesítenek, a King Abdullah Sport City Stadionban, ahol a rajtdobogót is felállítják.

Utoljára frissítve: kedd, 15 szeptember 2020 10:27