Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Ezernyi ok az izgalomra! Kiemelt

Nyilvánosságra hozták a szervezők a Silk Way-rali 2016-os útvonalát, valamint a karavánt vendégül látó városok nevét.

Ahogyan azt már eddig tudtuk, a moszkvai Vörös téren tartják meg az ünnepélyes rajtceremóniát július 8-án, amely után több mint 10.000 kilométert tesz meg a mezőny hatalmas kihívások közepette.

Tömegeket várnak Kazany városközpontjába, ahol a prológ az első szelektív szakasz (Kazany–Ufa) rajtsorrendjéről dönt majd. Az orosz anyaföld után július 11-én a mezőny belép Kazahsztánba. A „vándorok földje” három szakasznak ad otthont, és a versenyzők eltöltenek egy estét a futurisztikus metropoliszban Asztanában, a jól megérdemelt pihenőnapot pedig a korábbi fővárosban, Almatiban töltik el.

Július 16-án a terepralisok hatalmas fennsíkokat, szűk szurdokokat és gyors pályákat látnak majd eltűnni a visszapillantó tükörben, előttük pedig a Vörös Sárkány útja. Az első kínai táborhely Bortala lesz, azután pedig a legendás Góbi-sivatagban méretik meg magukat az indulók. Északon Mongólia, délen Qilian Shan határolja azt a területet, amelyen egyhetes kőkemény csata zajlik majd, mielőtt a karaván eléri Hohhotot, Belső-Mongólia fővárosát, majd pedig július 24-én megérkezik a pekingi célba.
Miután a szakértő csapat alaposan és precízen felírta a pályákat – elkészült az útvonal. Kétség sem férhet hozzá, hogy életre szóló élménnyel gazdagodik mindenki, aki vállalja a kihívást, és rajthoz áll a Silk Way-ralin.

Vlagyimir Csagin, a Silk Way-rali projekt-igazgatója:
„A versenyzői itiner és a szervizcsapatok útvonalterve készen áll, a táborhelyeket kijelöltük, és a helyi hatóságokkal is minden szükséges egyeztetésen túl vagyunk. Megalkuvást nem tűrő harc lesz ez, eddig felderítetlen, vagy kevésbé ismert területeken – sivatagban, hegyek között és sztyeppéken, romok és ősi városok mellett elhaladva, elképesztő tájakon. A 2016-os Silk Way-rali hatalmas kihívást rejt majd Moszkvától Pekingig. Találkozunk a Vörös téren, július 8-án!”

Zahn Guojun, a Kínai Motorsport Szövetség elnöke:
„ A barátság hídja ez az orosz és a kínai motorsport szövetség között, és mindent megteszünk, hogy sikeres legyen a nyári rendezvény. Nagy szeretettel várjuk majd Pekingben a barátainkat és a versenyzőket a világ minden tájáról.”

Fréderic Lequien, a Silk Way Rally igazgató-helyettese:
„Elképesztő mennyiségű munkát végeztünk el, és meg vagyok győződve arról, hogy a lehető legjobb útvonalat jelöltük ki. Minden egyes szakaszon mindent megtettünk annak érdekében, hogy a versenyzők a lehető legjobban élvezzék az autózást. A végeredmény minden előzetes elképzelésünket felülmúlta.”

Luc Alphand, a Silk Way-rali nagykövete és sportigazgatója:
„Ez az útvonal minden kategória számára megfelelő, olyan, amelyen az utolsó kilométerig bármi megtörténhet. A navigátorok fontos szerepet játszanak majd, a pilótáknak pedig tartaniuk kell a tempót – izgalmas versenynek nézünk elébe...”

Utoljára frissítve: kedd, 17 május 2016 14:29