Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Hosszú és nagyon nehéz verseny volt. De teljesítették a majd’ 11 ezer kilométeres távot, és megérkeztek Pekingbe. A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 48. helyen végzett a Silk Way-ralin, de a pilóta korábbi sérülése és a technikai gondok után talán nem is a helyezés volt a legfontosabb.
Küzdelmes nap volt. Persze, ez nem érte meglepetésként a versenyzőket, hiszen hosszú-hosszú dűnesorokon át vezetett az útjuk a Hohhotig, a Silk Way-rali szombati napján. Ez volt az utolsó mért szakasz, annak viszont velős.
Pihenő nélküli dűnék. Fel, le, fel, le, mint egy hullámvasúton – csak sokkal hosszabban és sokkal nagyobb forróságban. A Góbi-sivatag pénteken is nagy kihívás elé állította a versenyzőket – a Silk Way-rali 13. szakaszával igencsak meggyűlt a versenyzők baja. A Szalay Balázs, Bunkoczi László duó a kettes ellenőrző pontnál kénytelen volt kimenni az aszfaltútra, mert tönkrement az autó hűtője, és…
Jó kis szakasz volt! A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős „otthon” érezte magát a Góbi-sivatag homokdűnéi között – kicsit úgy, mint Afrikában, ahol annak idején elsajátították a terepversenyzés alapjait. Rögtön produkáltak is egy remek eredményt: a 16. helyen végeztek a Silk Way-rali 12. szakaszán, amelyet Csiajuguan és Alasan között tartottak meg csütörtökön.
Homokvihar miatt törölték a Silk Way-rali legutóbbi szakaszát, s ezúttal Szalayék "szabályosan" tették meg közúton a következő táborhoz vezető utat.
Úgy tűnik, hogy az Opel Dakar Team versenyzői számára nem létezik lehetetlen, ugyanis a Silk Way-ralit ott folytatták Szalayék, ahol abbahagyták - nem törődve a kiszabott büntetéssel sem.