Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Az eltévedések és a visszatalálások napja volt a szombati az Africa Race-en – ami azt is jelenti, hogy a navigátorok reflektorfénybe kerültek. Az útvonalat kijelölő „öreg róka” René Metge fel is hívta erre a figyelmet az előző esti versenyzői eligazításon. És ha ő valaminek nyomatékot ad, arra nem árt odafigyelni.
Késett a komp. Aminek normál esetben nem lenne jelentősége, ezúttal azonban meghatározta egy terepraliverseny, jelesül az Africa Race első versenynapját. Ugyanis a késés miatt törölték a motorosok versenyét, és lerövidítették az autósok mért szakaszát: százról negyvenhét kilométeresre.
Harminchat óra a vízen. A versenyjárművek a hatalmas komp gyomrában, a versenyzők és szervizcsapatok a fedélzeten – az Africa Race mezőnye a dél-franciaországi Setéből hajózott be, s december 29-én, a hajnali órákban érkezik meg Nadorba, ahol elrajtol a 6000 kilométeres száguldás.
A Hősök teréről indultak. Lassan már hagyomány, hogy a csapat tagjai itt találkozhatnak utoljára a barátokkal, szurkolókkal, támogatókkal azelőtt, hogy nekivágnának a nagy kalandnak, a 6000 kilométeres afrikai száguldásnak.
Leterítették a piros szőnyeget Pekingben, ahol gála keretében mutatták be a 2016-os Silk Way Rallyt jó néhány különleges meghívott vendég jelenlétében – beleértve a viadal kiemelt partnereit és a rendező csapatot. A gálavacsorát hivatalos sajtótájékoztató követte csütörtök reggel, amelyen válaszolt az újságírók kérdéseire orosz sportminiszter-helyettes Jurij Nagornij és a kínai általános közigazgatási és sportminiszter helyettese, Yang Shuan is.