Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A Magyar Edzők Társasága kiáll Kiss László mellett Kiemelt

A Magyar Edzők Társasága (MET) kiáll Kiss László, az úszók csütörtökön lemondott szövetségi kapitánya mellett. A MET pénteki tájékoztatása szerint megdöbbenéssel értesült Kiss László lemondási szándékáról Hosszú Katinka sajtótájékoztatóját követően.

"Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a szakmai munka és eredményesség tekintetében a versenyző és edzője tevékenységét nagyra becsüljük. Mint az edzők érdekvédelmi szervezete azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy jelentős állami forrással támogatott versenyző és edzője a vitás kérdések tisztázása céljából a média nyilvánossága előtt visszautasítsa a szövetségi kapitány közeledését, tárgyalási szándékát" - olvasható az állásfoglalásban.

A MET hangsúlyozta, függetlenül attól, hogy a vitában kinek van igaza, ez a magatartás a sportágat hosszú ideje sikerről sikerre vezető szövetségi kapitánnyal szemben megengedhetetlen. 

"Ha ez a magatartás más sportágakban, más versenyzőknél is gyakorlattá válna, az megítélésünk szerint végzetesen veszélyeztetné a felelősen dolgozó edzők, szövetségi kapitányok szakmai tekintélyét és ezen keresztül az olimpiai felkészülést is" - vélekedett az érdekvédelmi szervezet.