Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Aranyesőben lubickol Késely Ajna Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Aranyesőben lubickol Késely Ajna Kiemelt

Az izraeli Netanyában zajló junior úszó Európa-bajnokság legutóbbi versenynapján Késely Ajna második és harmadik aranyát is megszerezte.

A szerdán 800 méter gyorson győztes 15 éves magyar ezúttal előbb 400 méteren védte meg a tavaly Hódmezővásárhelyen megszerzett címét, majd a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó tagjaként állhatott a dobogó tetejére.

Egyéni döntőjében a Kőbánya SC versenyzője 4:08.25 perces idejével közel két másodpercet vert a második helyen végzett spanyol riválisára. Még nagyobb fölénnyel nyert a vegyescsapat, amelyet Késely mellett Gyurinovics Fanni, Milák Kristóf és Németh Nándor alkotott. A magyar staféta korosztályos Európa-bajnoki csúcsot jelentő 3:28.50 perces idővel győzött az orosz és a lengyel négyes előtt. Miláknak ez volt a harmadik érme, mivel az első napon 50 méter pillangón és a 4x100 méteres férfi gyorsváltóval - amelynek tagja volt Németh is - egyaránt második lett.

Két további érem is került még csütörtökön a magyar gyűjteménybe: a junior fiúk 1500 méteres gyorsúszó számában Kalmár Ákos (15:09.24 p) - aki az Eb szerdai nyitónapján megnyerte a 400 méter gyors döntőjét - ezüstöt, Lakatos Dávid (15:14.28) pedig bronzot szerzett.