Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Bilinccsel dobálózott, három évre eltiltották Hornyák Viktort Kiemelt

Hornyák Viktort - aki botrányt okozott a MÚSZ szeptemberi közgyűlésén - a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) fegyelmi bizottsága eltiltotta három évre mindennemű sporttevékenységtől, illetve 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A MÚSZ keddi tájékoztatása szerint Hornyák Viktor magatartásával többször megbotránkoztatta a tagszervezetek képviselőit és a meghívott vendégeket, többek között bilincset dobott az ülést levezető elnök, Sándor Elek asztalára, sértő megjegyzések kíséretében.

A fegyelmi bizottság eljáró tanácsa súlyosbító körülményként értékelte, hogy a küldött "cselekményére tudatosan készült, előre megfontolta, és azt nagy nyilvánosság előtt követte el". A kiszabott büntetés azonnal végrehajtható többek között azért, mert a korábbi büntetések hatástalanok maradtak, továbbá mert az eljárás alá vont a közgyűlést követően több ízben is megzavarta a MÚSZ-iroda működését, a szövetség székházában "engedély nélkül tekintett be iratokba, az ott dolgozókkal szemben agresszíven lépett fel, felhívásra nem volt hajlandó az irodát elhagyni."

A hároméves eltiltás azt jelenti, hogy a hajdúszoboszlói székhelyű Széles Sándor Nevelőműhely képviselője ez ideig semmiféle, az úszósporttal összefüggésbe hozható tevékenységet nem folytathat, nem tarthat edzést, a MÚSZ és tagszervezetei által rendezett versenyeket, eseményeket nem látogathatja.

A MÚSZ rendkívüli közgyűlésén Wladár Sándort választották a szervezet elnökének, miután szeptember elején a tagok visszahívták Bienerth Gusztávot.