Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Hosszú az összes lehetséges számban rajtkőre áll a hétvégén Fotó: Facebook (Katinka Hosszu)

Hosszú az összes lehetséges számban rajtkőre áll a hétvégén

Az összes lehetséges, vagyis szám szerint mind a 17 női egyéni számban nevezett Hosszú Katinka a marseille-i pénzdíjas úszóversenyen.

A riói olimpia háromszoros aranyérmese a széria február eleji nyitóviadalán, Nizzában is halmozta a rajtokat, s végül kilenc alkalommal állhatott a dobogó tetejére.

A hétvégi verseny honlapjának tanúsága szerint gazdag program vár Hosszú klubtársára, Dudás Dánielre is, aki 10 számban nevezett, s utóbbinál csupán eggyel vállalt kevesebbet Verrasztó Dávid, a 400 méter vegyes vb-ezüstérmese, kétszeres Európa-bajnoka.

A férfiaknál még két magyar van ott a mezőnyben: a hosszabb gyorsúszó távokon világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Gyurta Gergely és a 200 méter pillangón ifjúsági olimpiai bajnok, kétszeres Eb-második Biczó Bence, előbbi hat, utóbbi öt számban próbál szerencsét.

A magyar indulók között szerepel még az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok Kapás Boglárka is, aki az erősségei közé tartozó három számban, 200, 400 és 800 méter gyorson startol, s akár mindháromban különcsatát is vívhat Hosszúval.

A Golden Tour harmadik, befejező viadalát április 28-30-án Amiens-ben rendezik.