Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Hosszú Katinka háton is legyőzhetetlennek bizonyult MTI fotó: Kovács Anikó

Hosszú Katinka háton is legyőzhetetlennek bizonyult

Második aranyérmét is bezsebelhette a londoni vizes Európa-bajnokságon Hosszú Katinka, miután a 400 méter vegyesen aratott győzelmét követően 200 méter háton sem talált legyőzőre. Másik magyar indulója is volt a számnak Burián Kata személyében, aki olimpiai A szintet úszott, ezzel pedig negyedik lett.

A Vasas 27 éves sportolója pályafutása 11. Eb-aranyérmét nyerte, ezúttal rajt-cél győzelmet aratott. A táv feléig az Európa-csúcs részidejénél is gyorsabb volt, a végére viszont kissé elfáradt, a második ukrán Darina Zevina is megközelítette, de végül 2:07.01 perccel győzött.

Burián legfőbb célja az volt, hogy 2:10.60 perces olimpiai A szintnél gyorsabb legyen, s ezt 2:10.17 perces idejével teljesítette is.

"Nagyon fájt ez az úszás, de nagyon nagy álmom vált valóra. Nem hittem, hogy a nullából egy év alatt idáig el lehet jutni" - mondta a 21 esztendős Burián Kata.

 

Bronzérmes a 4x100 méteres vegyes vegyesváltó

Bronzérmes lett a Balog Gábor, Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar 4x100 méteres vegyes vegyesváltó.

Utoljára frissítve: kedd, 17 május 2016 20:39