Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Mányoki Attila nyert Hongkongban Kiemelt

Ázsia legnehezebb nyíltvízi erőpróbájának számító úszóversenyén a 41 éves magyar sportember, Mányoki Attila diadalmaskodott. A megmérettetésre a Dél-kínai-tengerben került sor.

Az extra teljesítményeivel nemzetközi hírnevet szerzett zalaegerszegi sportember beszámolója szerint 4 óra 23 perc alatt sikerült beérkeznie a Royal Hong Kong Yacht Club területén lévő célba.

A magyar hosszútávúszó legutóbb tavaly októberben a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornát úszta át csaknem tizenegy óra alatt. A Catalina-tengerszoros a negyedik állomása volt az Ocean's Seven elnevezésű sorozatnak, amely a világ hét legnehezebben leküzdhető tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába.

A 41 éves Mányoki az Északi-csatorna átúszását idén augusztus első felében szeretné teljesíteni, a Cook-szorost pedig 2017 februárjában. Az utolsó állomás a Gibraltári-szoros lesz számára. Mányoki 2013-ban a La Manche-csatornával kezdte, majd tavalyelőtt - a világon tizenharmadikként - sikerült átúsznia a japán Cugaru-csatornát, amelyet a természeti körülmények miatt a világ legnehezebb távjának tartanak.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: csütörtök, 04 február 2016 16:48