Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Mányoki is csobban! Kiemelt

Az Olimpiai Ötpróba fontos állomását jelentő nagy balatoni úszópróba július elsején, szombaton már kora reggel megkezdődik: a rajt egyénileg választott időpontban 7:30-13:00 között Révfülöpön lesz (természetesen csak a kötelező orvosi igazolás regisztrálása után).  (Helyszíni nevezésre is lesz mód 7.00-12.45 között.)

A rendezők számára mindennél fontosabb a biztonság! Az úszókra a mintegy 140–150 vitorlásból, kishajóból és motorcsónakból kialakítandó úszófolyosó vigyáz, s a mellettük cirkáló vízirendőrök is folyamatosan figyelik az úszókat. A célban, a balatonboglári Platán-strandon rendre nagy tömeg várja a beérkezőket. Sokan a tóúszók Mekkájának nevezik Balatonboglárt, mely az évek során méltán vált a sportágat kedvelők első számú célpontjává.

A Balaton-átúszás népszerűségére jellemző, hogy az ország 800 településéről adtak le nevezéseket. A nevezők 30 százaléka budapesti. Az indulók közt egyetlen nyolcvan év feletti úszó is akad, Bucsányi Elemér, aki a 82. életévében jár. 
Az úszóknak csupán alig öt százaléka élsportoló, mint például a balatonfüredi hosszútávúszó világbajnokságon induló Papp Márk, aki az abszolút legjobb időt teljesítette az átúszások történetében (58.30) vagy a világ- és Európa-bajnok Drávucz Rita vízilabdázó) a többiek, a több mint 95 százalék a lelkes és elszánt amatőrök táborát erősíti. A bátor próbázók között 35 % a hölgy. Minden alkalommal szép számmal indulnak fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott sportemberek is. Idén többek közt ott lesz az átúszók között Illés Fanni paraúszó is. Ő Mányoki Attila, a világ egyik legismertebb óceánúszója társaságában szeli majd a habokat.

Média

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)