Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"Nem számoltam, hogy hánynál járok"

Már századik országos bajnoki címénél tart Senánszky Petra, aki a rövipályás uszonyosúszó ob-n jubilált - a debreceni sellőlány ennek kapcsán elárulta, hogy jövőre a wroclawi Világjátékokról is aranyérmekkel szeretne hazatérni.

"A századik országos bajnoki címem megszerzésekor az egyesületemtől, a Debreceni Búvárklubtól kaptam egy szép nagy érmet - mesélte Senánszky Petra. – Bevallom, én igazából nem számoltam, hogy hánynál járok. Edzőm, Kókai Dávid hívta fel a figyelmemet az ob előtt, hogy már csak három hiányzik a százhoz. Aztán mivel a váltókkal együtt összesen hét aranyat nyertem, már túl is jutottam rajta. Hozzáteszem, ennek körülbelül a fele korosztályos siker, nem úgy. mint például Kanyó Dénesnek, aki idén szerezte meg századik felnőtt országos bajnoki címét!"

A jubileumon kívül még soha nem volt ilyen jó éve a magyar búvárklasszisnak, mint az idei, hiszen a nyári vb-n mindhárom egyéni számában világrekorddal diadalmaskodott.

"Fantasztikus évet zártam. Tavasszal többször is sikerült megjavítanom saját legjobb időeredményeimet, amelyek ezáltal világcsúcsokat is jelentettek. Az eredmények lelkesítő löketet adtak, amitől még jobban szerepeltem. Úgyhogy ez egy oda-vissza ható erősítő folyamat volt, a végén pedig a világbajnokság is szuperül sikerült."

Senánszky Petra jövőre is indul világkupákon, Európa-bajnokságon, a fő verseny azonban a nem olimpiai sportágak négyévenkénti nagy multisport-eseménye, a Világjátékok lesz. A debreceni búvárúszó célja ott is az aranyérem.

"Nagyon várom a Világjátékokat, mert ott egyéni versenyszámban korábban még nem indulhattam - mondta a még mindig csak 22 éves versenyző. - Szeretnék Wroclawban is világcsúcsot úszni, de ha idézőjelben "csak" nyerek, annak is nagyon fogok örülni. Az 50 és a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban is világcsúcstartóként állok rajthoz, és legalább egyszer szeretném meghallgathatni a magyar himnuszt, de akkor lennék igazán boldog, ha ez kétszer adatna meg."