Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Sjöström magabiztosan vezet Hosszú előtt Fotó: Facebook (Sarah Sjostrom)

Sjöström magabiztosan vezet Hosszú előtt Kiemelt

Az úszók rövidpályás világkupájának összetett pontversenyében - a három állomás alkotta európai szakasz zárultával - a svéd Sarah Sjöström vezet az ötszörös győztes Hosszú Katinka előtt.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA hétfői hírlevelének adatai szerint Sjöström a moszkvai, a berlini és az eindhoveni viadalokat követően kilencven pontos előnnyel várhatja a folytatást a 25 méteres medencében zajló pénzdíjas sorozatban, amelynek következő versenye - az ázsiai szakasz nyitányaként - Hongkongban lesz szeptember 30.-án és október elsején.

A svéd úszó a vezető pozíciót főképpen annak köszönheti, hogy a múlt heti, hollandiai megméretésen 100 és 200 méter gyorson is világcsúcsot ért el. Ráadásul - mivel a világrekordot külön is honorálja a FINA, darabját 10 ezer dollárral (2,6 millió forint) - a pénzgyűjtésben is jobban áll Sjöström, aki 104 500 dollárral (27 millió forint) első a 61 ezer dollárnál (15,8 millió forint) tartó Hosszú előtt.

A hétszeres nagymedencés világbajnok magyar Berlinben szintén világcsúcsot állított fel, 100 méter vegyesen saját 56.67-es idejét módosítva 56.51 másodpercre. Eindhovenben ugyanakkor egyik rekordját 400 méter vegyes elragadták tőle: a spanyol Mireia Belmonte 4:18.94 perc alatt ért célba a mögötte második Hosszú előtt, aki az előző "leget" 4:19.46 perccel tartotta 2015. december 2. óta.