Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"Végre dolgozni szeretnénk"

Hargitay András elmondta, hogy a lehető legrosszabbkor - az Európa-bajnokság előtt egy hónappal, és a riói olimpia közeledtével - valóságos össztűz zúdult a magyar úszósportra, ami hatalmas károkat okozhat a szakvezető szerint.

Az újonnan megválasztott szövetségi kapitány nyugalmat szeretne a sportág körül és - miként a sportági szövetség sajtóosztálya által készített szerdai interjúban fogalmaz - "végre dolgozni szeretne".

Az új szakvezető Kiss László ügyét sajnálatosnak tartja, a lemondásával azonban a sportág szempontjából ez a fejezet szerinte lezártnak tekinthető. Ennek ürügyén azonban újabb és újabb eseteket kreálnak - folytatta. Példaként említette a KÉSZ Zrt.-t, amely jelezte, hogy nem támogatja tovább a sportágat, holott amúgy is csak jogerős bírói ítélet nyomán fizette ki azt a több tízmilliós összeget, amely a szövetségnek járt. Hargitay András utalt a Hosszú Katinkával kapcsolatos minapi nyilatkozatára is, amelyből több helyen azt emelték ki, hogy ő nem beszél a világbajnok úszónővel.

"A legnagyobb szeretet hangján szóltam Hosszú Katinkáról az M4 Sporthétfő című adásában, elmondtam, kívánom neki, hogy ha külön utakon járva is, de eredményesen készüljön fel az olimpiára, és érje el azt, amit mindannyian szívből kívánunk neki - ebből a szempontból másodlagos, hogy beszélünk-e vagy sem" - idézte vissza hétfői szavait.

A kapitány szerint a magyar úszósport a medencében ennél jobban aligha tudna teljesíteni, a versenyzők folyamatosan a legjobbak között vannak világbajnokságokon, Európa-bajnokságokon.

"Netán lehetne ennél többet tenni sportdiplomáciában? Öt Európa-bajnokság van mögöttünk, az idén junior Eb-t rendezünk, a sportág készül minden idők legnagyobb kihívására, a jövő évi budapesti FINA-világbajnokságra, két évvel később junior vb esedékes" - folytatta, hozzátéve: Gyárfás Tamás szövetségi elnök főszerepet játszott abban, hogy ezek az események Magyarországra kerültek.

Hargitay András emlékeztetett arra, hogy új uszodák épülnek, a MOB sportági rangsorában folyamatosan az első két hely egyike az úszásé, sikeres programok zajlanak, az anyagi háttér pedig alkalmassá teszi a magyar úszósportot, hogy felvegye a versenyt a nagyhatalmakkal. Szerinte magára az úszásra kellene koncentrálnia mindenkinek a "régmúltból előbányászott dolgok" helyett.

"Szeretnénk végre dolgozni - hangoztatta az interjúban Hargitay András. - Az olimpia évében egy sportágnak nyugalomra van elsősorban szüksége, hiszen minden egyes nap, ami felszított, oktondi kampányok jegyében telik, duplán-triplán üt vissza később, amikor századmásodpercek döntenek a medencében."

A kapitány közös érdeknek nevezte, hogy a tavaly öt évre bizalmat kapó elnök, Gyárfás Tamás, "akit 122-1-es szavazati aránnyal választottak meg, a sportág menedzselését továbbra is a megszokott, magas színvonalon végezze az elnökséggel összhangban." Ő pedig a válogatottra szeretne összpontosítani - mondta.

Utoljára frissítve: szerda, 13 április 2016 16:22