Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Böröcz Máté lesz a magyar férfi induló

A március 14-én kezdődő debreceni junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon a férfiaknál Böröcz Máté képviseli majd a magyar színeket.

A vb sajtószolgálatának csütörtöki közleménye szerint az elmúlt hétvégén Bécsben rendezett válogatón alakult ki véglegesen a magyar csapat összetétele, Böröcz mellett a tartalék Maszljanko Alexander lesz.

Az már korábban eldőlt, hogy a nőknél Tóth Ivett indul, őt szükség esetén Medgyesi Fruzsina helyettesítheti. Jégtáncban a Wei Kimberly, Fourati Ilias, valamint a Marton Villő, Semko Danyil duó lesz ott Debrecenben, a tartalék ebben a szakágban a Jakucs Hanna, Illés Dániel kettős.

Engi Klára, a MOKSZ pontozásos ágazati igazgatója azt mondta, Tóth Ivett a legreménytelibb és a legrutinosabb tagja a csapatnak, s az idei felnőtt Európa-bajnokságon elért 11. helye után tőle várják a legkiemelkedőbb eredményt, alapvető cél a döntőbe kerülés.

Böröcz Mátéról Engi Klára úgy nyilatkozott, még az újoncok között is tapasztalatlan, az ő elsődleges feladata a vb-n, hogy hibátlan rövidprogrammal meggyőzően mutatkozzon be.

A jégtáncosok szintén újoncok, az idén debütálnak, mindkét pár előtt három-négy junior év áll még, s Engi Klára szerint ha az egyik duónak sikerül fináléba jutnia, s kűrt futni, az már kiváló eredmény lenne.

A vb március 14-én kezdődik és 20-ig tart a Főnix Csarnokban.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: csütörtök, 03 március 2016 10:22