Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Hárspataki Gábor Európa-bajnoki címet nyert. Hárspataki Gábor Európa-bajnoki címet nyert.

Éremeső a karate Eb-n

A Szófiában megrendezett kadet, junior és U21-es Európa-bajnokság magyar szempontból nagyszerűen sikerült, hiszen a korosztályos magyar karate válogatott egy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel zárta a nemzetközi megmérettetést.

A korábban az U21-es világ- és Európa-bajnoki címet is nyert Hárspataki Gábor előzetes célja az volt, hogy Eb-arannyal búcsúzzon a 18-20 éves korosztálytól. Az MTK versenyzőjének sikerült is ez: a 75 kg-osok között senki sem tudta megállítani, öt győztes mérkőzést követően ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Hárspataki Gábor az elmúlt években már a felnőttek között is sok szép eredményt ért el, oszlopos tagja a nagyválogatottnak. Az újabb rangos diadal pedig azt mutatja, hogy a feltörekvő generációnak világszinten is az egyik legjobbja, márpedig ez a korosztály éppen ideális korban lesz akkor, amikor a karate 2020-ban bemutatkozik majd a tokiói olimpián.

Czagány Dóra – aki korábban a kadetként (14-15 évesek) Eb-ezüst- és bronzérmet is nyert – ezúttal a junior (16-17 évesek) lányok +59 kg-os súlycsoportjában tudott második lenni. Baranyi Zsófia az 54 kg-os kadet lányok között szerzett ezüstjével eddigi legnagyobb sikerét érte el.

A 84 kg-os György Dániel juniorként már nyert Európa-bajnoki bronzérmet, és örömteli, hogy ezt meg tudta ismételni a majdnem felnőttek között is. A 60 kg-os Kiss András szereplésén nem látszott, hogy elsőéves U21-es ként lépett tatamira, szintén harmadik lett, akárcsak a világversenyen újonc Kapdebo Botond (kadet 70 kg).

A magyar korosztályos válogatott korábban csak egyszer teljesített világversenyen a mostaninál jobban, amikor 2014-ben a Lisszabonban lebonyolított Európa-bajnokságon tizenegy érmet nyertek fiataljaink.