Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Képünk illusztráció. Képünk illusztráció.

Hatodik alkalommal rendezik meg az "Egy nap az utánpótlásért" konferenciát

Idén is konferenciát szervez a fiatalok sportjáról és az utánpótláskérdésről az utanpotlas.hu szerkesztősége, amelyen neves vendégek is a tiszteletüket teszik majd.

A szervezők tájékoztatása szerint a december 5-én, a fővárosi Hunguest Hotel Millenniumban sorra kerülő szakmai fórumon három fő témát járnak majd körül meghívottak. Kezdésként a sportszerűségről lesz szó, s Kamuti Jenő felvezető szavai után megszólal a témában többek között a kétszeres olimpiai bajnok kardozó, Szilágyi Áron, illetve az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó, Kökény Beatrix is.

A folytatásban a költségvetési pénzek leghatékonyabb felhasználásához kapnak útmutatót az utánpótlás-nevelésben dolgozó edzők, tanárok, sportvezetők.

A konferencia utolsó részében egyrészt az idén elért korosztályos eredményekről lesz szó, másrészt betekintést kaphatnak az érdeklődők arról, mi változik az utánpótlás-nevelésben azok után, hogy a terület a Magyar Olimpiai Bizottságtól átkerül az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) létrejövő helyettes államtitkársághoz. Amint az utánpotlássport.hu közleményében kiemeli, ez a konferencia lesz az első alkalom, amikor az államtitkárság képviselője nyilvánosság előtt beszél majd ez utóbbi témáról.

A délelőtti és a délutáni programot is - hagyományosan - kerekasztal-beszélgetéssel zárják.

Az esemény fővédnökei Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk az utanpotlassport.hu weboldalon érhetőek el, s jelentkezni is itt lehet az eseményre.

 

Forrás: MTI