Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Kaposváron lesz a junior ökölvívó Eb

A somogyi megyeszékhely tájékoztatása szerint a június 18. és 26. között megrendezésre kerülő junior ökölvívó Európa-bajnokságnak idén Kaposvár ad otthont.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester elmondta, Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke három hónapja fordult hozzá azzal, hogy vállalják el a házigazda szerepét, ő pedig a felkérésre örömmel mondott igent.

A városvezető történelmi jelentőségűnek nevezte a lehetőséget Kaposvár számára. Egyúttal emlékeztetett rá, a megyeszékhely régiós központnak számít a sportágban, s a Ring SC révén jelenleg az ország legeredményesebb utánpótláscsapatával rendelkezik. Megemlítette, hogy tavaly 15 millió forintból újították fel a helyi ökölvívótermet.

A sajtóeseményen az is kiderült, hogy az Eb rendezéséhez Kaposvár 15 millió forinttal járul hozzá.

"Kaposvár kiérdemelte, hogy nagy versenyt rendezhessen, és szerencsére sikerült is megállapodnunk erről a polgármester úrral" - mondta Csötönyi Sándor, hozzátéve, hogy nagy hagyományai vannak a sportágnak a városban, és az utánpótlásban elért tavalyi eredményei is feljogosítják a rendezésre. - "Több más helyszín is felmerült, ám úgy gondoltuk, itt lesz a legjobb helye az Európa-bajnokságnak."

A 15-17 évesek kontinensviadalára a szervezők 300 versenyzőt és 60 sportvezetőt várnak.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: szerda, 24 február 2016 13:57