Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Világrekorddal aranyérmesek a junior sportlövők Fotó: Facebook (Magyar Sportlövők Szövetsége/ Hungarian Shooting Federation)

Világrekorddal aranyérmesek a junior sportlövők Kiemelt

A Suhlban rendezett junior sportlövő-világbajnokságon a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számának csapatversenyében új korosztályos világrekorddal aranyérmet nyert a magyar hármas.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a Péni István, Vas Péter, Pekler Zalán alkotta trió 3512 kört ért el, s óriási fölénnyel lett világbajnok. A második és harmadik helyen végzett horvát és finn csapat egyaránt 31 körrel lőtt kevesebbet a magyarnál.

A magyar puskások, komoly bravúrt bemutatva, mindhárman bejutottak az egyéni nyolcas fináléba, miután Péni 1179 körrel a legjobb volt a mezőnyben, míg Vas Péter 1167 körrel a hatodik, Pekler Zalán pedig 1166-tal a hetedik lett.

A döntőben aztán már egyiküknek sem jött ki igazán a lépés, Vas az ötödik, Péni a hatodik, míg Pekler a nyolcadik helyen zárt.

A női sportpisztolyosok között Major Veronika 579 körrel bejutott a döntőbe, amelyben az ötödik helyet szerezte meg. A keszthelyi pisztolyos a 25 méteres számot megelőzően vasárnap légpisztolyban is döntős volt és szintén ötödik lett, csapatban pedig győzött.