Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Stájerország továbbra is a családokra fókuszál Fotó: Facebook (FamilienSkiFest Steiermark)

Stájerország továbbra is a családokra fókuszál Kiemelt

Ausztria zöld szíve télen igazán sokszínű arcát mutatja az üdülővendégeknek: az élmények a síeléstől a termálfürdőzésig, az adventi vásároktól a világkupafutamokig, a sípályákon kívüli kalandoktól a kulináris csábításokig terjednek.

A Stájerországban töltött téli üdülés egyedülálló élmény. Ausztria zöld szíve ezért továbbra is ötletgazdag, vonzó és kedvező árú üdülési lehetőségeket kínál a családoknak. A nyitányt mindehhez a 2. Stájer Családi Sífesztivál jelenti, amelynek keretén belül 38 - és sífutórégió nyitja meg a téli szezont december 17-én, vasárnap. 50% kedvezmény jár a síbérletre, a síoktatásra és a síkölcsönzésre, valamint olyan változatos programok várják a családokat a résztvevő régiókban, mint a Kids Trophy vagy a különféle après-ski mulatságok. Két területen, Ramsauban és a Kreischbergen már szombaton elkezdődnek a családi programok. Emellett a különféle síbérletszövetségek, valamint a termálfürdők és a síterepek speciális ajánlatai (például a 11 funslope, a hegyre felszánkózás és -síelés vagy az éjszakai túrázás) garanciát jelentenek az izgalmas és feledhetetlen, de semmi esetre sem unalmas családi üdülésre.

„Stájerországban az üdülések 32%-át a családi üdülések jelentik, tehát a nagyszülők, szülők és gyermekek egy rendkívül fontos célcsoportot jelentenek, akiknek a desztináció kiválasztásakor döntő érv az adott régió télisportkínálata. A stájer turisztikai szakemberek erőfeszítései ezen a területen a jövőbe történő befektetésnek tekinthetők” – foglalja össze Erich Neuhold, a Steiermark Tourismus ügyvezető igazgatója a kezdeményezés hátterét.

A stájer tél számtalan lehetőséget kínál, hogy új sportágakat próbáljunk ki vagy berozsdásodott képességeinket frissítsünk fel újra. „Egy életen át tanulni” mottóval most egyedülállóan gazdag kínálat várja mindazokat, akik belekóstolnának egy új sportágba, 4 óra alatt megtanulnának sítúrázni vagy elsajátítanák a hótalpas túrázás, a sífutás, a biatlon vagy a snowbike alapjait, de jóga- és meditációs oktatás, valamint barkács- és sütő-főző workshop is szerepel a választékban. Magas-Stájerországtól a Gesäuse régióig, a Murtal üdülőrégiótól Kelet-Stájerországig.

A téli kikapcsolódás és a termálfürdőzés Stájerországban kéz a kézben jár. A Bad Radkersburg Parkfürdő új Vita med egészségközpontja az erőnléti, erő- és mozgáskoordinációs edzésekre fókuszálva tovább öregbíti Stájerország hírnevét a wellness és a regeneráció terén. A Grundlsee partján töltött téli kúra jól bizonyítja, mennyire hatásos tud lenni a környező erdőkkel és a tóval összhangban töltött rövid kikapcsolódás (télen is).

Gasztronómiai szempontból az előttünk álló szezonban elsősorban a Schladming-Dachstein régió síhegyeire, azon belül is a Hauser Kaiblingra érdemes majd figyelni. Az après-ski kunyhók fontos elemei a síterepek sikerének, ezért ezen a téren jelentős befektetések történtek, de a 2017/2018-as téli szezon sikerének érdekében a befektetési hajlandóság valamennyi szegmensben örömteli módon magas.

Stájerországban a sípályákon és sífutópályákon kívül – a hómennyiségtől függetlenül – is számos kikapcsolódási lehetőség vár a vendégekre. A múzeumoktól a malmokig, a termálfürdőktől a natúrparkokig 130 kirándulóhely csábít felfedezésre, de a téli túraútvonalak és a golfpályák vagy a városnéző séták és a borkóstolások is izgalmas programnak kínálkoznak.