Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Idén is lesz Hungarian Dance Open Kiemelt

A Magyar TáncSport Szakszövetség hagyományosan az év elején rendezi meg versenytáncban a magyar bajnokságot, a versenynek – akárcsak 2015-ben – ismét Szigetszentmiklóson a Városi Sportcsarnok ad otthont.

A TáncSport Magyar Bajnokságok a korábbi évekhez hasonlóan idén is két hétvégén zajlanak: 2016. január 30-31-én, valamint 2016. február 13-14-én. Utóbbi hétvégén nem csak a magyar bajnoki érmek találnak gazdára: második alkalommal rendezi meg a szövetség a Hungarian Dance Open nemzetközi táncversenyt, amelyre több száz párost várnak a világ minden tájáról – olvasható a Magyar TáncSport Szakszövetség honlapján.
A tíztánc, a standard és a latin magyar bajnoki címekért és helyezésekért kilenc korcsoport táncosai küzdenek meg: január 30-án tizenhét, január 31-én tizenöt, míg február 13-án nyolc számban avatnak magyar bajnokot. A páros kategóriák mellett a kűr és a formációs magyar bajnoki aranyérmek is az első hétvégén találnak gazdára.
Felnőtt korosztályban a latin táncokban a világranglistán 7. helyen álló, világbajnoki 9. helyezett, világ és Európa-kupa győztes Andrea Silvestri és Váradi Martina a nyolcadik bajnoki címét nyerheti meg. A Világjátékok-résztvevő László Csaba Páli Viktóriával az oldalán standard táncokban három amatőr bajnoki cím után a második profi aranyérméért lép parkettre. Tíztáncban Hegyes Bertalan és Kis Violetta zsinórban az ötödik bajnoki címét szerezheti meg.
2016-ban második alkalommal rendezi meg a szövetség a Hungarian Dance Open WDSF-versenyt, amelyen ismét 13 kategóriában mérhetik össze tudásukat a hazai táncosok a külföldi párosokkal. Újdonság, hogy idén a profiknak is lesz verseny. 2015-ben több mint húsz országból közel négyszáz nevezés érkezett a meghirdetett 13 kategóriában.

A versenytáncról

Versenytáncban a magyar bajnokság – mint sok sportágban – a legrangosabb hazai verseny, részben itt dől el, hogy ki képviselheti hazánkat a kiemelt világversenyeken (világbajnokság, Európa-bajnokság, világkupa, Európa-kupa). Három kategóriában rendeznek versenyeket: latin-amerikai táncokban, standard táncokban, valamint tíztáncban, amely az előző kettőből adódik össze. Standard tánc az Angol keringő, a Tangó, a Bécsi keringő, a Slowfox és a Quickstep. Latin tánc a Samba, a Cha-cha-cha, a Rumba, a Paso doble és a Jive.
2016-ban Gyermek, Junior I., Junior II., Ifjúsági, Felnőtt, Senior I., Senior II., Senior III. és Senior IV. korosztályban mérik össze tudásukat a párosok, mindenki csak a születési idejének megfelelő korcsoportban indulhat. A felnőtt korosztályban van amatőr és profi szint.

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)