Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Világjátékok 2017 - 100 nap múlva kezdődik Kiemelt

Száz nap múlva a lengyelországi Wroclawban megkezdődnek a Világjátékok versenyei. Jelen állás szerint Magyarországot 60 sportoló képviseli a játékokon. Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke szerint a Világjátékok az utóbbi évtizedben komoly elismerést vívott ki magának.

Először 2005-ben Duisburgban indított Magyarország egységes csapatot a Világjátékokon. Azóta mindig a nyári olimpiát követő évben versenyezhetnek a most már a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) égisze alá tartozó sportágak kiválóságai.

 

„2005 előtt is vettek már részt magyar sportolók a játékokon, de Duisburg mindenképpen mérföldkő volt. Népes csapat alakulgat, jelenleg úgy néz ki, hogy 60 magyar sportolóért szoríthatunk a 100 nap múlva kezdődő Világjátékokon. Bízom benne, hogy sportolóink jó szerepléssel teszik emlékezetessé a lengyelországi világversenyt” – mondta Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke.

 

A Világjátékokat július 20. és 30. között rendezik meg Wroclawban. A Nemzeti Versenysport Szövetség nyilvántartása szerint tíz sportágban lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)