Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Főpróba a vb előtt Fotó: Facebook (Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság)

Főpróba a vb előtt

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba szerint habár a Budapest bajnokság elsősorban a szervezőknek lesz világbajnoki főpróba, viszont a versenyzők számára is tesztelési lehetőséget kínál. A szakember úgy véli, lehetnek olyanok, akik innen kerülnek be a vb-csapatba.

Sós Csaba az M4 Sport Sportreggeli című műsorában többek között arról beszélt, hogy a szervezők élesben próbálhatják ki a Duna Arénát, ami már csak azért is lényeges, mert rengeteg apró részletből áll össze egy sikeres világbajnoki rendezés.

"Egy verseny akkor igazán jó, ha a közönség nem veszi észre, hogy szervezik" - jelentette ki, hozzátéve, hogy ugyanakkor a háttérben rengeteg munka zajlik. Példaként említette, hogy most lehet felmérni, mennyi hely van a masszírozó padoknak, hogy férnek el a székek abban a helyiségbe, ahonnan a futamok előtt a versenyzőket szólítják, most lehet lemérni, hogy az úszók mennyi idő alatt érnek át a bemelegítő medencétől, illetve tesztelni, hogy a ruhás kosarat rendben viszik-e a gyerekek, de itt lehet kipróbálni az akkreditáció folyamatát vagy éppen a beengedést. - "Estig sorolhatnám, és a nézőknek ebből nem szabad semmit észrevenniük" - mondta.

A kapitány hangsúlyozta, hogy az úszók számára is fontos verseny lesz a csütörtöktől vasárnapig tartó Budapest Open. Felhívta a figyelmet arra, hogy a víz három méter mély, így - bár ez függ egyéb körülménytől is - arra lehet számítani, hogy gyors lesz a medence.

"Nem lennék meglepve, ha lenne olyan, aki erről a versenyről kerülne be a világbajnoki csapatba" - tette hozzá.

A vb-csapat az áprilisi országos bajnokság zárultával alakult ki nagyvonalakban. A korábban kihirdetett válogatási elveknek megfelelően abból kikerülni már nem lehet, be viszont igen, a szabadon maradó helyekre. Sós Csaba ugyanakkor úgy véli, nemcsak a még vb-tagságra pályázóknak lehet fontos a verseny, hanem azoknak is, akik biztos indulók.

"Az még kérdéses, hogy kik indulnak, de a zöme ott lesz a válogatottaknak, mert nekik is fontos a tesztelés. Gondolom törekszenek arra, hogy ha egy mód van rá, elinduljanak" - vélekedett.

A múlt heti vízilabda Bajnokok Ligája Final Sixről annyit jegyzett meg, hogy a hangulat megfelelt a csapatsportágban megszokott hangulatnak, és ő örülne ha hasonló lenne az úszódöntők alkalmával is a júliusi világbajnokságon.