Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Benedek Tibor: az Eb jó lehetőség a bizonyításra Kiemelt

A magyar férfi vízilabda-válogatott már a nyitó fordulóban várhatóan a csoportelsőségért száll harcba a görögök elleni hétfői mérkőzésen a belgrádi Európa-bajnokságon.

A kontiensviadalon újra lehetősége nyílik arra, hogy részvételi jogot szerezzen a riói olimpiára. Belgrádban ugyan csak egyetlen kvóta talál gazdára, de a szerbek, a horvátok és a görögök már megváltották a repülőjegyüket Brazíliába.

Amennyiben viszont itt sem tud kvótához jutni a magyar válogatott, akkor áprilisban Triesztben lesz még erre esélye, ott 12 csapat küzd majd négy helyért. Azon a viadalon öt, vagy, ha az óceániai térség nem képviselteti magát, akkor hat európai válogatott vehet majd részt, mégpedig a kontinensviadalon elért helyezése alapján. Ebben a sorrendben nem veszik figyelembe azokat a csapatokat, melyek már szereztek kvótát.

Benedek Tibor együttese nem a legjobb előjelekkel utazik Szerbiába, a kedden befejeződött Volvo Kupán ugyanis az olaszoktól és a spanyoloktól is kikapott, és csak a szlovákokat tudta legyőzni, így a harmadik helyen végzett. A szakember ugyanakkor hangsúlyozta, a felkészülési mérkőzéseken érződött a társaságon a fáradtság, míg a kontinensviadalon már több idő lesz a regenerálódásra, egyúttal bízik benne, hogy a játékelemeket időben helyre rakják.

A 2013-ban világbajnokságot, egy évvel később pedig Európa-bajnoki ezüstérmet nyert tréner az M4 Sporton beszélt a várakozásokról. Mint mondta, jó lehetőségnek tartja az Eb-t arra, hogy a játékosok bebizonyítsák: a kazanyi világbajnokság negyeddöntőjében az olaszoktól elszenvedett vereség csak egy rossz meccs volt. Hozzátette, a csapat azóta megújult, nagyon erős és készen áll arra, hogy kivívja az olimpiai kvalifikációt.

Benedek Tibor elmondta, a válogatott játéka várhatóan nagyon megváltozik. Megjegyezte, Kazanyban hiányoztak a lefordulások, s bár a mostani csapatban két lassúbb, de de erős center van, a szélsők gyorsak, így bízni lehet abban, hogy a védekezést úgy alakítsa az együttes, hogy le tudjon fordulni. Szerinte a legfontosabb az, hogy visszaszorítsák a kiállítások számát, éppen ezért a felkészülésben nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre, az emberelőnyök kihasználását az utolsó napokban fogják gyakorolni.

A kazanyi vb-n nagy meglepetésre bronzérmes görögök elleni nyitómérkőzéssel kapcsolatban elmondta, komoly felkészülés előzi majd meg a találkozót, amely nagyon nehéznek ígérkezik. A rivális csapatot rendkívül tapasztalt, régóta együtt játszó vízilabdázók alkotják, akik pillanatok alatt képesek reagálni a taktikai változtatásokra.

A magyarok a csoportküzdelmek során a görögökön kívül az oroszokkal és törökökkel találkoznak.

Fotó: nemzetisport.hu