Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Biros Péter visszavonul Kiemelt

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Biros Péter az idény végén befejezi sportolói pályafutását.

A döntésről Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke számolt be szerdán sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a ZF-Eger visszavonuló csapatkapitánya a következő szezonban a ZF Eger EKF női csapatának a vezetőedzője lesz. Munkáját a jelenlegi elsőszámú tréner, Kelemen Attila segíti majd, míg utóbbi mostani segítője, Rüll Csaba a női utánpótlásért fog felelni.

Bárány Attila felidézte: a 2015/16-os bajnokságot már úgy kezdték el, hogy Biros Péter jelezte, ez lesz az utolsó szezonja játékosként, ugyanakkor nyilvánvalóvá tette azt is, hogy a továbbiakban edzőként szeretne tevékenykedni. Az ügyvezető elnök hozzátette: a klub mindenképpen kamatoztatni szeretné tudását, tapasztalatát az egri és a magyar vízilabda érdekében.

Az elnök célként jelölte meg, hogy a kétszeres magyar bajnok és egy ízben kupagyőztes női csapat vissza tudjon kapaszkodni a legjobbak közé.

A 39 éves Biros Péter arról beszélt, hogy szüksége lesz Kelemen Attila segítségére, tanácsaira, annál is inkább, mert éppen az ő kezei alatt vált belőle vízilabdázó.

A visszavonuló klasszis játékos 2000-ben Sydneyben, 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben nyert olimpiai aranyérmet. Tagja volt az 1999-ben Európa-bajnok és a 2003-ban világbajnok válogatottnak. Emellett két vb-ezüstje, valamint Eb-ről egy ezüst- és négy bronzérme is van. 2008-as teljesítménye nyomán a világ legjobb férfi vízilabdázója lett a Swimming World Magazine-nál. A 2012-es londoni játékok megnyitóján ő vitte a magyar küldöttség zászlaját. Tavaly novemberben - a hozzá hasonlóan háromszoros olimpiai bajnok csapattársaival, Benedek Tiborral, Kásás Tamással, Kiss Gergellyel, Molnár Tamással és Szécsi Zoltánnal együtt - az International Swimming Hall of Fame (ISHOF), azaz a vizes sportágak halhatatlanjai közé választották.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: szerda, 27 január 2016 12:02