Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"Cél a bajnoki cím és az olimpia" Kiemelt

Gurisatti Grétát választották a női vízilabda Magyar Kupa legértékesebb játékosának és gólkirályának. A Dunaújváros játékosa számára most egy rövid pihenés következik, de már megvan a következő cél: legfőbb vágya, édesapjával közösen résztvenni a jövő évi olimpián, és végre megnyerni a bajnokságot a Dunaújvárossal.

Fennállása során nyolcadszor, míg sorozatban másodszor nyerte meg a Dunaújváros női vízilabda csapata múlt héten a Magyar Kupát. Az elődöntőben a Ferencvárost, míg a döntőben az UVSE csapatát múlták felül. A csapat sikeréhez kétségkívül hozzájárult a női vízilabda sportág egyik legnagyobb tehetségeként számon tartott Gurisatti Gréta kiemelkedő teljesítménye is. „Hihetetlen érzés ilyen rövid időn belül - 8 hónap elteltével-, újra elhódítani a kupát. Közben pedig mégsem volt annyira rövid, ugyanis sok kérdőjel volt mindenkiben a koronavírus okozta helyzet miatt. Leállt a tavalyi bajnokság, elmaradt az Olimpia és még lehetne sorolni. Nagyon mélyről indultunk fizikálisan és lelkileg is. Viszont onnantól kezdve, hogy végre újra járhattunk uszodába, ez megszűnt. Visszatért a jó kedv. Nagyon nehéz nyarunk volt, hiszen végig edzettünk, még hétvégén is. Kijelenthetem, hogy megérte! Nagyon alázatosan edzettük végig a nyarat, nagyon büszke vagyok a csapatra! Egy áhított és nagy győzelem volt.” – mondta Gurisatti.

A magyar válogatott játékos az elődöntőben három, míg a döntőben egy gólt lőtt, amellyel oroszlánrészt vállalt csapata idei győzelméből. A vízilabdázó a Magyar Kupa küzdelmei során összesen 42-szer volt eredményes, így az idei versenysorozatban mutatott teljesítményével kiérdemelte a torna gólkirálya és legértékesebb játékosa címet, megelőzve ezzel Kisteleki Dórát és Czigány Dórát. „Ebben az elismerésben elengedhetetlen szerepe van a csapattársaimnak is, hiszen a helyzeteket ők alakítják ki nekem. Így nekem már csak jól kell befejeznem az akciókat. A védekezésben az idei szezonban nyújtottam a legstabilabb teljesítményt, aminek nagyon örülök. Olyan játékosok mellett, mint Keszthelyi Rita nagy dicsőség a legjobb játékosnak járó címet elnyerni. Nagyobb dicsőség, mint a gólkirályi cím, de hogy egyszerre sikerült a kettő, a világ legerősebb bajnokságban...nagyon jót tesz a lelkemnek.” – mondta el érzéseit a Dunaújváros játékosa az elismerés kapcsán.

Majd azt is elárulta, hogy az elődöntőt megelőzően készült egy kis extra meglepetéssel csapattársai számára. Sajátkezűleg készített a csapatnak egy DFVE baseball sapkát, amit flitterekkel és arany csíkkal díszített. „Olyan igazán Grétás lett. Mondtam is a többieknek, hogy szeretném, ha hagyománnyá válna, hogy minden meccs után a legtöbbet dolgozó, legértékesebb játékos kapja meg a sapkát. Így az elődöntő után Aldának adtam, majd ő a döntő után Garda Krisztinek. Örülök, hogy a lányoknak ennyire tetszett az ötlet.”

Gurisatti Gréta elmondta, most egy rövid pihenőidőszak következik, aztán elkezdi a felkészülést a magyar bajnokságra. A tavalyi magyar bajnokság küzdelmei félbe maradtak a koronavírus járvány miatt, ezért idén mindenképpen az első hely megszerzése a cél. Év végén pedig már a válogatottal kezdődik a felkészülés az olimpiai kvalifikációs mérkőzésre, amelyre tervezetten 2021. januárjában kerül sor. „Az egyik idei nagy célom volt, hogy sikerüljön kvalifikálnunk magunkat a válogatottal az olimpiára, de a járvány helyzet miatt erre csak jövőre lesz lehetőségünk. A nyáron több megkeresést is kaptam külföldi csapatoktól, de többek között az olimpia és a válogatottbeli szereplések miatt is döntöttem úgy, az idei szezonban mindenképpen a Dunaújvárosban maradok. Úgy érzem, hogy jó döntés volt, ugyanis itt vagyok a legjobb helyen, ez már többször bebizonyosodott. Idén végre szeretnék Magyar Bajnoki aranyat nyerni a csapattal. Az olimpiával kapcsolatban pedig óriási plusz motiváció számomra, hogy ha kijutok, akkor az apukámmal együtt, egymást váltva vehetünk részt az ötkarikás játékokon.” – fogalmazott Gurisatti Gréta.

Utoljára frissítve: szerda, 23 szeptember 2020 08:26