Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Folytatódik az együttműködés az MVSZ és a Vodafone között Fotó: waterpolo.hu / Madar Dávid

Folytatódik az együttműködés az MVSZ és a Vodafone között Kiemelt

A Magyar Vízilabda Szövetséget (MVLSZ) a jövőben is támogatja a Vodafone, mindemellett idén a női válogatott kiemelt támogatója is lesz a telekommunikációs vállalat.

"Amit én tapasztaltam a több mint félévszázados sportszeretetem kapcsán, hogy az igazán jó párosodások a hosszútávúak. Ha két értékes brand összekapcsolódik, az mindkettőnek előnyére válik" - hangsúlyozta az együttműködést egy évvel meghosszabbító szerződés aláírása előtt Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón. Hozzátette, ha nem lenne eredményes a közös munka a Vodafone-nal, akkor nem lehetne szó hosszabbításról sem.

"Óriási érték egy sportolónak, hogy amikor megjelenik egy világversenyen, akkor a rajta levő logókat nem kell magyarázni. Ameddig a Vodafone központja fantáziát lát bennünk, a mi oldalunkról soha nem lesz akadálya az együttműködésnek" - fogalmazott az elnök.

"Amikor megkötöttük a megállapodást, a szövetség száz, a Vodafone Magyarország nyolcéves volt. Már akkor is olyan partnert kerestünk, amellyel megtaláljuk a közös értékeket, ezek az MVLSZ-ben maximálisan megvoltak. Az elmúlt rendkívül fontos tíz év mindkét fél számára nagyon sikeres volt" - jelentette ki Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke. Hozzátette, a 2007 óta tartó együttműködés alatt a férfiegyüttes többek között egy olimpiai bajnoki címet (2008) és egy világbajnoki aranyat (2013) ünnepelhetett, míg a női csapat Európa-bajnok lett (2016).

"Öröm, hogy tíz év után nem azt mondjuk, hogy szép volt, jó volt, de vége, hanem hogy szép volt, és várjuk a folytatást" - fogalmazott Beck György, hozzáfűzve, hogy idén az MVLSZ támogatásán túl a Vodafone a női válogatott kiemelt partnere is lesz.

Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy együttese július 5-től 7-ig a miskolctapolcai Vodafone Kupával zárja a közvetlen felkészülést a vb előtt.

"Erős ellenfelek érkeznek Magyarországra, hiszen a magyar válogatott is tagja a világelitnek, akárcsak az ellenfelek közül az ausztrál vagy az amerikai csapat, de Új-Zéland is egy jó együttes. Az Egyesült Államok válogatottja pillanatnyilag még a legjobbnak tűnik, de bízom benne, hogy ez a vb-re megváltozik" - jelentette ki a szakvezető. Kitért rá, hogy a bő nyolchetes felkészülésnek május 15-én vág neki a női válogatott, amely szlovákiai, illetve hazai tréningezés után két hétig Kínában lesz, az ott töltött időszak második felében a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében szerepel. Ezt követően jelöli ki a budapesti világbajnokságon szereplő 13 fős keretet. A vb-re kitérve azt mondta, meg kell próbálni levenni a terhet a játékosokról, és függetleníteni magukat a hazai környezettől.

"Magyarország legnagyobb sporteseményét fogják látni a szurkolók, így biztosan nagyobb lesz a nyomás, mint három éve az Eb-n volt." - tette hozzá.

A médiaeseményen ismertették azt a Vodafone által meghirdetett pályázatot, melynek célja, hogy a női válogatott felszereléseit megtervezzék, így az edzéseken és mérkőzéseken használt úszódresszt, valamint a versenyeken alkalmazott úszósapkát, köpenyt és tornazsákot. A pályázat beadási határideje május 21., az elbírálásnál fontos szempont lesz, hogy a felszerelésbe beépíthetők legyenek a felkészülést segítő okos eszközök is.

"A fürdőruhán nagy felületet ki lehet használni, bízom benne, hogy valamilyen formában tükrözni fogja a nemzeti színeket, és hogy fiatalos, vagány formák is fellelhetők lesznek rajta" - hangsúlyozta Gangl Edina, a vízilabda-válogatott kapusa, aki a tervezői pályázat egyik zsűritagja is egyben. Az Európa-bajnok játékos az MTI kérdésére elmondta, saját teljesítményét illetően csak a maximummal lenne elégedett a budapesti vb-n. Véleménye szerint két jó kapusteljesítmény megalapozhatja a csapat sikereit, így elérhetné a saját célját is, azaz megszerezhetné első világbajnoki érmét.