Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Harcos magyarok a Hungaroringen Kiemelt

A túrakocsi világbajnokság hiányát több sorozat is próbálja betölteni. A már több éve folyó benelux TCR bajnokság kibővülésével jött létre idénre a TCR Europe sorozat, amelynek magyar futamai zajlottak a Hungaroringen a hétvégén.

Az TCR Európa-Kupában több magyar érdekeltség is volt, szoríthattunk a M1RA Motorsport állandó  versenyzőjének Nagy Daninak, a HELL ENERGY Racing Team & KCMG csapatban induló Tassi Attilának a Hondával, illetve a Zengő Motorsport idei újoncának Jedlóczky L. Márknak és a visszatérő Ficza Ferencnek a Cuprával.

A szombati eső után a  felszáradó körülmények közt a hórihorgas Dusan Borkovic jött ki győztesen, Stian Paulsen és Nagy Dániel állhattak fel a dobogóra.

A kavarodásoknak és az ügyes taktikának köszönhetően megszerezte első idei pontjait Jedlóczky L. Márk első pontját szerezte. Test-test elleni csatákban nem volt hiány, sajnos magyar negetív vonazkozás is volt, Tassi Attilát és Ficza Ferencet is kilökték.

A második futamon az élről induló M1RA pilóta Francisco Mora, némi csata után visszatért a dobogó legfelső fokára, őt csapattársa Nagy Dániel követte, így Michelisz Norbi csapata megszerezte az első kettős győzelmét a TCR Europe-ban. Őket a szintén csapattársak a Hellesek Josh Files és Tassi Attila követték. Ficza Ferenc az ötödik helyről rajtolva kilencedik lett, azonban így is megnyerte a DSG váltós kupát, csapattársa Jedlóczky L. Márk sajnos nem tudta befejezni a versenyt, mert a fék pár kőrrel a vége előtt teljesen elfogyott.

Képek a második versenynapról