Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Michelisz a dobogón

Michelisz Norbert megszerezte első dobogós helyezését a 2014. évi FIA Túraautó-világbajnokság szlovákiai versenyhétvégéjének első fordulóján.

 Michelisz Norbert megszerezte első dobogós helyezését a 2014. évi FIA Túraautó-világbajnokság szlovákiai versenyhétvégéjének első fordulóján.

Hatalmas viharfelhők gyülekeztek a pálya fölött, mielőtt kinyílt volna a pit lane. A verseny szervezői egyértelműen esős versenyre írták ki a futamot, melyen az orosz Kozlovszky nem tudott elindulni, a pit laneről sem, technikai okok miatt.

A rajtot nagyon jól kapta el a francia Sébastian Loeb, aki lerajtolta csapattársát az argentin José María Lópezt, Michelisz pedig harmadikként fordult az első kanyarban a francia Yvan Muller előtt. A korábbi világbajnok nagyot hibázott a rajtnál, mert korábban indult el, majd leállt. Szabálytalan rajt miatt a harmadik körben áthajtásos büntetést kapott és így fel kellett hagynia a magyar pilóta üldözésével.

A heves esőzés miatt a víz megállt a pályán, a vízelvezetők nem tudták ellátni a funkciójukat és egyre több autó vált kormányozhatatlanná. A versenyigazgató beküldte a biztonsági autót és a 11 körösre kiírt verseny számát megemelte 13-ra.

Végül az a döntés született biztonsági okokból, hogy leállítják a versenyt – mivel már teljesítették a versenytáv 75%-át.

A versenyt Loeb nyerte meg csapattársa López és Michelisz Norbert előtt.

Michelisz Norbert így nyilatkozott a verseny után: "Nagyon boldog vagyok. Ez az idei év első dobogós helyezésünk, erre vártam már nagyon régóta. Nem voltam biztos abban, hogy az eső a segítségünkre lesz, de úgy érzem, hogy egy viszonylag jó teljesítménnyel sikerült elhódítanunk a dobogó harmadik fokát. Nagyon bízom abban, hogy a szezon hasonlóan fog folytatódni és több dobogós helyezésem is lesz."

A bajnokságot továbbra is az argentin López vezeti.

Utoljára frissítve: péntek, 30 október 2015 08:35