Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Az utolsó helyről rajtolva Michelisz Norbert a tizedik helyen végzett a Fő futamon a Hungaroringen! De csak azért nem a hatodikon, mert az utolsó körben a bal hátsó kerék megadta magát...

"Nehéz szavakba önteni, amit most érzek... Életre szóló emlékeim vannak a Hungaroringről, ez a pálya, az itteni közönség különleges helyet foglal el a szívemben. Ezért is nehéz megemészteni most a történteket. Nagyon csalódott vagyok, hiszen a dobogóról álmodtam. De látva a körülményeket, ha sikerül megjavítani az autót, a második futamon még mindig van esély a pontszerzésre" - árulta el Michelisz Norbert a Nyitó futamot követően. Mint ismert, az első futam felvezető körében elfüstölt a turbó az autójában, így rajthoz sem tudott állni. Sőt, az is kérdéses volt, hogy a Fő futamon ott lehet-e hazai pályán, de végül a csapat a parc fermé-szabály megszegésével ki tudta cserélni a turbót. Így viszont a második futamon az időmérőn megszerzett hatodik hely helyett a mezőny legvégéről kellett indulnia.

A rajt után az ötödik kanyarban Hugo Valente telibe találta Michelisz kocsiját, szerencse is kellett ahhoz, hogy Norbi nem esett ki az ütés következtében. Yvan Muller sokáig támadta, majd le is hagyta a második helyért Huffot, aztán bejött a safety car, miután Demoustier a gumifalba csapódott.

A hatodik körben indult újra a verseny, Tarquini kicsúszott, Norbi pedig nem sokkal később már a 11. helyen autózott. Valentét megelőzve aztán már a pontszerző hely is megvolt, majd Ekblom következett az áldozatainak listáján. Norbi a kilencedik körben Catsburgot is megelőzte, eközben Huff visszavette a második helyet Mullertől, de boxutca-áthajtásos büntetést kapott a manőveréért - újabb helyezés Michelisznek, aki Coronelt is "beültette a hintába", így a 14. körben már a hatodik volt!

Norbi Chiltont is keményen támadta az ötödik helyért, de az utolsó körben az autója irányíthatatlanná vált, mert a bal hátsó kerék megadta magát, így csak a tizedik helyre csúszkált be a Hondával. Mint kiderült, a meghibásodás még az első körös koccanás következménye volt, de csak az utolsó körre vált kezelhetetlenné a helyzet. A versenyt tehát Lopez nyerte Muller előtt, Monteiro lett a harmadik helyen a legjobb Hondás. Björk a Volvóval a negyedik, Chilton és Huff előtt.

Forrás: www.michelisz.hu; Képek: Szalay Iván

Utoljára frissítve: hétfő, 25 április 2016 16:45