Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Sporttörténelmi lépésre szánta rá magát a Zengő Motorsport Kiemelt

A Zengő Motorsport ma Facebookon, egy élő bejelentkezés keretében jelentette be, hogy idén a volt Forma-1-es versenyző, Olivier Panis fia, Aurélien Panis kapja meg a csapat egyik WTCC-s ülését.

A francia versenyző érkezése több fronton is támogatott, beleértve a Hondát is, így a Zengő Motorsport minden fejlesztést meg fog kapni ahhoz, hogy az autójuk versenyképes legyen.

A keserédes bejelentkezés negatív oldala, hogy a csapat jelenlegi gazdasági helyzetében idén már nem tudják vállalni, hogy két magyar tehetséget versenyeztessenek.

Azonban ahogyan a csapat vezetője, Zengő Zoltán elmondta, a gárda két autóval írt alá az idényre, így két versenyzővel vágnak majd neki a küzdelmeknek. A második versenyző kiléte egyelőre nem dőlt el, de magyar versenyzőt ültetnek Aurélien mellé.

A Zengő Motorsport tehát fennállása óta először külföldi pilótát igazolt. A 22 éves Aurélien Panis autóversenyzői karrierje 2011-ben kezdődött a francia F4-es sorozatban, ahol a 10. helyen végzett. Kétszer állt dobogón, és volt egy leggyorsabb köre. Az F4-ből az európai Formula Renault 2.0 sorozatba lépett fel, ahol három évig versenyzett. Ezután jött a WSR, ahol a már Renault Sport Series névre hallgató kategóriában tavaly az ötödik helyen zárt két győzelem, három dobogó és egy pole mellett.

Ahogyan Zengő Zoltán a bejelentésben elmondta, a gárda élvezi is mind a közvetítési jogokkal rendelkező csatorna támogatását, mind a Honda támogatását, és ez nagy előrelépést jelent számukra. Ehhez kell még hozzátenni, hogy egy volt Forma-1-es versenyző is lát bennük akkora potenciált, hogy jelenleg velük képzeli el fia karreirének építését. Ez több, mint megtisztelő, és az idei évet illetően komoly fegyvertény a Zengő Motorsport számára.

Most már csak az a kérdés, hogy ki ül majd Aurélien Panis mellett a második zengős Hondában...

 

Forrás: Zengő Motorsport/M4Sport.hu

Média

Közzétette: Zengő Motorsport – 2017. január 31.