Keresés
Close this search box.
2021 magyar tereprallye raid of the champions előzetes2 6

Zapletal már abszolút bajnok az autósoknál, míg a többi kategóriában nyílt a harc a végső győzelemért

Pár nap múlva kerül sor a 2021-es, hatfordulós Magyar Tereprallye Bajnokság utolsó, és az FIA Közép-európai Zóna (CEZ) Tereprallye Bajnokság következő állomása, a november 4-6 között rendezendő Raid of the Champions viadalra.  Jó hír, hogy ezúttal a lengyel bajnokság autós szakága számára is itt rendezik az utolsó versenyt, amely minden tekintetben egyedülálló lesz a sportág történelmében: még sosem volt olyan év, amikor egy kivétellel az összes kategóriában az utolsó métereken dőljön el az összetett sorrend.

A tavalyi, versenymentes év után a poraiból feltámadó hazai tereprallye szakág 2021-re egy hatállomásos bajnokságot írt ki, amelyből öt viadalt – a Riverside Baja, a Baja Satu Mare, a Nyír1 Baja, a HunGarian Baja és a Kalo Race – már meg is rendezett nagy sikerrel és még nagyobb mezőnnyel. Az idényzáró, hatodik versenyre, a Raid of the Championsra november 4-6. között kerül sor, ami nemcsak a hazai bajnokság utolsó viadala, hanem az FIA Közép-európai Zóna (CEZ) Tereprallye Bajnokság következő állomása, valamint a lengyel bajnokság záróversenye is lesz egyben.

„Büszkén mondhatom, hogy hetven felett lesz az indulók száma, és a verseny igazi, nemzetközi megmérettetés lesz, hiszen hat országból, Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Romániából, Ausztriából és természetesen Magyarországról érkeztek nevezések. Úgy érzem, igencsak méltó befejezése lesz a Raid of the Champions az idei szezonnak, ugyanis mindössze az autósok abszolút bajnoki címe dőlt el, amit Miroslav Zapletal nyert meg, míg a többi kategóriában teljesen nyílt a küzdelem az összetett aranyérméért, illetve a dobogós helyekért” – árulta el Garamvölgyi Zoltán.

A főszervező hozzátette, maga a verseny elhagyja az utóbbi években megszokott otthonát, a nyirádi Vörös Katlant, ám a településhez hű marad, és összesen hét helység összefogása – Nyirád, Kolontár, Pusztamiske, Szőc, Hegyesd, Sáska és Zalahaláp – ad lehetőséget egy remek verseny megrendezésére. Mint mondta, az idén bevált rendszer szerint rendezi az idényzáró viadalt, azaz pénteken két, míg szombaton négy szakaszra kerül sor, és a versenyzőkre összesen 270 kilométer leküzdése vár, amiből 237,2 km lesz a szelektív szakasz. Az utánpótlás számára kiírt Challenge Kupa versenytávja 160 km, amiből 140,5 km a szelektív.

„Lesz klasszikus köves, hullámos lőtér, aszfalt minőségű murvás hegyi szerpentin, szűk, földes erdei út, homokos, füves mező, és az eddigi ötvenhez több mint harminc kilométer, eddig soha nem használt újdonságot fűztem hozzá, így szombaton nyolcvanöt kilométer csoda vár mindenkit, állandó felület- és ritmusváltásokkal. Úgy vélem, ez a mostani nyomvonal az életművem, amiben benne lesz minden, amit a tereprallye-ról gondolok” – fogalmazott Garamvölgyi Zoltán.

Az idei Raid of the Champions versenyen egyéb elismerések is lesznek: Nyirád az SS4. szakaszon leggyorsabb hölgyversenyzőnek, míg Kolontár a legpontosabb Challenge versenyzőnek ajánlott fel különdíjat.

(nyitókép és forrás: Magyar Tereprallye Kommunikáció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top