Keresés
Close this search box.

Giorgetti a magyar válogatott tagja lehet

blank

Ha a nemzetközi szövetség (FINA) is az áldását adja, akkor a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatát erősítheti a jövőben Alex Giorgetti.

Az olasz-magyar kettős állampolgárságú Giorgetti Budapesten született, de Olaszországban lett ismert játékos. Az olasz válogatottal – amelyben több mint 250-szer szerepelt – világbajnokságot nyert, valamint olimpiai ezüstérmet és Eb-bronzot szerzett. A hazai szövetség (MVLSZ) honlapjának beszámolója szerint a pólós azonban nemrégiben bejelentette, hogy nem játszik többet az olasz nemzeti csapatban. Közben tudatta Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal, hogy érdekelné a magyar válogatottság.

„Alex Giorgetti az elmúlt hetekben írásban jelezte felém, hogy szívesen játszana a magyar vízilabda-válogatottban, miután az olaszban már nem kíván szerepelni” – idézte az MVLSZ honlapja Märcz Tamást, aki hozzátette, hogy a magyar szövetség kikérte az igazolást arról, mikor szerepelt utoljára az olasz együttesben a 29 éves játékos.

„Alex édesanyja magyar, ezért nem magyar állampolgárságot, hanem úgynevezett sportállampolgárság-váltást kell kérvényezni az esetében. Amennyiben megfelel minden kritériumnak, akkor tudjuk benyújtani a kérelmet a FINA felé, s ha jóváhagyják a kérelmet, akkor szerepelhet nálunk” – mondta a magyar szakvezető.

Giorgetti a Savonában, a Florentinában és a Cremonában is szerepelt, majd két részletben nyolc éven keresztül erősítette a világ egyik legjobb klubcsapatát, a Pro Reccót, közben pedig egy évet Debrecenben töltött, ahonnan magyar gólkirályként tért vissza Olaszországba.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top