Keresés
Close this search box.

A magyar tornasport elismerése is a FIG-tanácsi tagság

blank

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára, Altorjai Sándor úgy véli azzal, hogy múlt héten beválasztották őt a nemzetközi szövetség (FIG) tanácsába, a magyar tornasportot is elismerték.

A sportvezető erről csütörtökön beszélt az M4 Sport Sportreggeli című műsorában, s hozzátette, a választásnál számított az ő személye, illetve eddigi tevékenysége a nemzetközi tornaéletben, ugyanakkor fontos volt, hogy Magyarország számos sporteseménynek és egyéb rendezvénynek adott már otthont, magas színvonalon.

Altorjai kiemelte, hogy a FIG tanácsa hozza meg a végső döntéseket a sportágat érintő stratégiai kérdésekben, valamint világbajnokságok és Európa-bajnokságok helyszíneinek kiválasztásánál.

A MATSZ főtitkára emlékeztetett rá, hogy a múlt heti tokiói tisztújító kongresszuson – amelyen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetése is részt vett – a 20 év után búcsúzó elnök helyére a japán Vatanabe Morinarit választották meg, de változott az alelnökök személye, valamint a bizottságok összetétele is.

Altorjai Sándor azt mondta, az új elnök céljai között szerepel, hogy a torna még nézettebb legyen, szponzorokat vonjanak be, a versenyzők pedig kerüljenek jobban előtérbe, s a nézők rajtuk keresztül ismerjék meg a sportágat.

A hazai szövetség főtitkára jelezte, hogy jövőre csupán négy Challenge világkupát rendeznek, ebből az egyiket Szombathelyen, amely az idén először adott otthont ilyen eseménynek. Hozzátette, jövőre ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság is lesz Magyarországon, s szeretnének különböző tanácskozásokat is megrendezni.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top